Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

84%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

16%

Stemmen: 67

Speler van de week

Naam:
Levy Schotel
Leeftijd
21
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest oefenduel met Halsteren

Gepost door:Dennis // 2017-11-14 23:06:37 // 1541 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel tegen Halsteren verloren. In het Herstaco Stadion werd het 3-4 voor de ploeg uit het gelijknamige dorp.

Trainer-coach Danny Mathijssen kon over een veelvoud aan spelers niet beschikken. Randy Elst, Anwar Tarfit, Huub Schuit, Joey Tak, Muijb Yaqoubi en Sebastien Verhulst waren niet inzetbaar. Daardoor werden enkele A-jeugdspelers toegevoegd aan de selectie, waaronder Aaron Dekkers die al eerder mocht debuteren tegen een Hoofdklasser. Twee seizoenen geleden mocht hij toen invallen in het met 1-4 verloren bekerduel tegen sv DOSKO. Ook nu maakte de huidig jeugdspeler van RBC U19 een goede indruk en is het meer de vraag waarom hij nog niet bij het eerste elftal zit.

RBC trok zich zoals verwacht terug op de eigen helft en probeerde via counters gevaarlijk te worden. In het eerste gedeelte van de eerste helft kon de thuisploeg alleen een hoog over geschoten bal van Jovanni van Nijnatten noteren. Halsteren was wel dreigend, maar kon geen kansen afdwingen. Na ruim een half uur kwam RBC echter wel op achterstand. Een afgeslagen hoekschop werd knap in de verre hoek geschoten door Roycel James. Vijf minuten later was het spits Josimar Pattinama die er 0-2 van maakte. Vijf minuten voor het einde kwamen de Roosendalers terug in de wedstrijd. Een lob van grote afstand van aanvoerder Lars de Voogd viel in de verre hoek binnen, 1-2. Vlak voor rust nam Halsteren toch weer verder afstand. Via een penalty kwam het op 1-3 via Thomas van der Spek.

In de tweede helft kwam RBC andermaal terug in de wedstrijd. Een goede voorzet van Wesley van Zundert werd goed tegendraads binnen gekopt door Van Nijnatten. Daarvoor had Halsteren nog tegen de paal geschoten. Tien minuten voor tijd maakte Halsteren er 2-4 van toen een fout van Mike Schalk werd afgestraft door de ingevallen Sam van der Kreeke. In de slotfase bekroonde Dekkers zijn goede optreden met een doelpunt. Van Zundert werd weggestuurd aan de linkerkant die de lopende Dekkers precies op maat wist te bedienen met een lage pass. Dekkers rondde de actie knap af met een bal door de benen van de keeper. De overwinning van Halsteren kwam ondanks de aansluitingstreffer niet meer in gevaar.

RBC - Halsteren 3-4 (1-3)
0-1 James
0-2 Pattinama
1-2 De Voogd
1-3 Van der Spek
2-3 Van Nijnatten
2-4 Van der Kreeke
3-4 Dekkers

Opstelling RBC: Aarts (Szymczysyn); Kuipers, Schalk, Pieter, Vromans (Rieken); De Voogd (c), Dekkers, Voeten; Van Andel (Schipper), Van Zundert, Van Nijnatten

Reacties

Ouwegetrouwe

2017-11-14 23:14:30

foto's van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/xeBoyYRodpAT

en van de boekpresentatie afgelopen zaterdag:

https://myalbum.com/album/12MWIbmRU9tv

Nieuwkomer

2017-11-15 06:44:09

Ik heb de wedstrijd helaas moeten missen ivm werk. Opzich is 3-4 geen verkeerde uitslag al moeten we gaan uitkijken dat we niet de koning van de vriendschappelijke potjes gaan worden en in de competitie blijven falen.

Daarnaast mag ik ervan uitgaan dat Aaron Dekker zondag bij de selectie zit. Die was vorig jaar gestopt omdat hij wilde gaan wielrennen maar dat is één van je pareltjes uit de jeugd en had waarschijnlijk allang bij het 1e gezeten als hij geen tussenpauze had ingelast.

Als hij er zondag niet bij zit speelt RBC wel met vuur door één van je grotere talenten uitgerekend tegen Halsteren te laten spelen.. als zij poen neerleggen voor hem ben je hem kwijt. Hopelijk hebben ze daar wel bij stil gestaan alvorens tot deze beslissing te komen.

Ivo

2017-11-15 09:17:01

De uitslag zegt niet zo veel, beide teams speelden niet met hun sterkste opstelling. Positief vind ik dat er wat jongens uit de jeugd mee hebben gedaan. Doorstroom is nodig, zowel als signaal naar de jeugd toe als voor de kwaliteit van de selectie.

Adje

2017-11-15 18:41:45

Leuk en aardig zo'n wedstrijdje tegen Halsteren, maar het wordt onderhand eens tijd dat ze op zondag eens iets laten zien. De laatste wedstrijden loopt het niet echt over, tegen HVV was er totaal geen spelvreugde het was meer plichtmatig en dat moet eruit wil je iets van dit seizoen maken.