Pakt RBC aan het eind van het seizoen de schaal?

Absoluut!

84%
Nee, nacompetitie is het hoogst haalbare

16%

Stemmen: 67

Speler van de week

Naam:
Levy Schotel
Leeftijd
21
Positie:
Aanvaller

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest van HVV'24

Gepost door:Dennis // 2017-11-05 20:20:31 // 1885 keer bekeken

RBC heeft het thuisduel met HVV'24 verloren. De ploeg uit Hulst was met 1-2 te sterk. De laatste 25 minuten speelde HVV'24 met tien man, maar de Roosendalers konden echter geen potten breken om de achterstand ongedaan te maken.

In de opstelling waren een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Wesley van Zundert begon in de punt, geassisteerd door Anwar Tarfit en Jovanni van Nijnatten. Op het middenveld was een plekje gereserveerd voor Sebastien Verhulst. Gino Pieter begon als rechtsback en moest de sterke linksback van HVV'24 Jozué Weever (voormalig jeugdspeler RBC Roosendaal) in toom zien te houden. Nicky Vromans zag zijn goede invalbeurt tegen Philippine beloond worden met een basisplek als linksback.

In de eerste helft leek HVV'24 na tien minuten op voorsprong te komen. Een voorzet werd verkeerd ingeschat door de verdediging van RBC, waardoor de bal op de paal belandde. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg via een goede aanval een grote kans. Aanvoerder Lars de Voogd kwam via een aantal schijven vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging rakelings naast. RBC probeerde vanuit de counter de Zeeuwse ploeg pijn te doen, maar na ruim twintig minuten kwam HVV'24 op voorsprong. De sterke linksback van de Zeeuwen bracht de bal voor en werd feilloos in de kruising gekopt. Daarvoor was RBC Anwar tarfit al kwijt geraakt. De linksbuiten moest het veld verlaten vanwege een liesblessure. "Ik had er al last van in de warming-up. Elke keer als ik een sprint inzette kreeg ik steken. Ik heb geen idee wat het is, ik hoop snel weer fit te zijn," zo stelde hij na afloop.

Acht minuten na de achterstand was het weer gelijk. Van Nijnatten werd knap weggestuurd, die de keeper omspeeld een raak schoot. Vlak voor rust keek RBC echter weer tegen en achterstand aan. Een voorzet werd niet goed verdedigd door Joey Tak en met een kopbal werd Aarts verschalkt. 

In de tweede helft kreeg RBC weinig kansen om de gelijkmaker te maken. Na 65 minuten moest Hendrik de Maeyer van het veld door zijn tweede gele prent, waardoor de bezoekers met tien man kwamen te staan. Dit werd echter pover uitgebuit. Van Zundert werd weinig in stelling gebracht en kreeg vaak ballen waar hij weinig mee kon. De enige grote kans die RBC kreeg was vlak voor tijd via de ingevallen Muijb Yaqoubi. De afgeleverde voorzet was op maat, maar de aanvallende middenvelder kopte echter over de kruising.

In de slotfase ging doelman Aarts ook een aantal keer mee naar voren bij corners, waardoor het doel verlaten was. Een afgeslagen corner leek de 1-3 op te leveren voor de gasten, maar voor leeg goal schoot de aanvaller van HVV'24 tegen de buitenkant van de paal.

RBC - HVV'24 1-2 (1-2)
0-1
1-1 Van Nijnatten
1-2

Opstelling RBC: Aarts; Pieter, Schuit, Tak (Schalk), Vromans; De Voogd (c), De Voogd (c), Verhulst, Voeten (Van Andel); Tarfit (Yaqoubi), Van Zundert, Van Nijnatten

Reacties

Ivo

2017-11-05 20:12:56

Jammer, het sprankelende spel van de voorbereiding heeft plaatsgemaakt voor geploeter. Iedere week met een andere opstelling spelen lijkt ook niet echt voor verbetering te zorgen. Nu Tarfit weer geblesseerd, het wordt een moeilijk seizoen. Punten sprokkelen en proberen in de middenmoot te eindigen lijkt het hoogst haalbare op dit moment. 

Adje

2017-11-05 20:15:20

Er was maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat waren de gasten. Vanaf het begin vlogen die spelers erin en RBC had er totaal geen antwoord op. Met al die omzettingen steeds krijgen we geen ingespeeld elftal. Nu stond Gino vandaag weer ineens rechtsachter. Onze tank heeft geen fatsoenlijke bal geraakt vanmiddag, maar neem hem dat eens kwalijk. Vandaag in de spits, morgen weer op die positie, dan weer daar, om als speler gek van te worden.

Alle voorzetten van HVV waren levensgevaarlijk terwijl Wesley voorin bij RBC er prompt verloren bij liep. Hij kreeg niet 1 bal waarvan je dacht dat hij er iets mee zou kunnen. Lars had bij 0-0 de 1-0 moeten scoren al zou het tegen de verhouding zijn geweest, maar die bal had er gewoon in gemoeten.

Danny verrast ons steeds weer met rare keuzes dit seizoen, ik vraag me af wie de meeste problemen en de 3e klasse heeft, de spelers of onze coach ? Tarfit geblesseerd wissel je die voor van Andel zou je denken, dus niet die valt na rust in voor Jari Voeten, die snapte ik ook niet. Niet dat van Andel inviel, die moet van mij altijd spelen, maar dat Jari opgeofferd werd terwijl dat juist dit seizoen 1 van de weinige spelers is die constant speelt.

Ik vond het niet om aan te zien vanmiddag.

Ivo

2017-11-05 20:27:59

Dat klopt Adje. Tegen Breskens stond Gino op het middenveld en Verhulst rechtsback, dat ging toen best aardig. Een middenveld met Lars, Gino en Jari is een prima basis. Je kan ook overwegen om 4-4-2 te spelen, aangezien Anwar en Kevin toch niet 100% zijn. Dan krijg je misschien wat meer grip en controle op de wedstrijd. Vleugelspelers zijn leuk en aardig maar als het geen goede voorzetten of goals oplevert heeft het geen zin en kan je beter met 2 spitsen spelen. Het gekwakkel is al vanaf de 1e wedstrijd tegen Gastel aan de gang, Randy Elst wordt ook gemist natuurlijk. 

We kunnen inmiddels wel spreken over een vormcrisis. Als er volgende week weer verloren wordt begint het er slecht uit te zien.

Ouwegetrouwe

2017-11-05 21:16:58

hieronder de foto´s van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/EmJyeBumOgb7

Mr.RBC

2017-11-06 13:50:48

Nu weten we meteen waar we staan dit seizoen

Nieuwkomer

2017-11-06 14:40:24

Geen moment het gevoel gehad dat het erin heeft gezeten. Het elftal oogde erg blasé, we lijken ook wel met de week slechter te gaan voetballen.

Verder eens met Ivo, het sprakelende spel van de voorbereiding is volledig weg. Ook zijn we voorlopig de aansluiting kwijt met de bovenste plaatsen. Erg teleurstellend allemaal :'(