Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt eerste driepunter

Gepost door:ForzaRbc // 2017-10-01 00:00:00 // 3251 keer bekeken

RBC heeft haar eerste overwinning behaald in de derde klasse. Na de nederlaag van vorige week zat er flink wat druk op het eerste elftal, maar een overwinning kwam zaterdagavond nooit in gevaar. FC Bergen werd met 4-0 verslagen in het Herstaco Stadion.

Ten opzichte van vorige week had trainer-coach Danny Mathijssen wel enkele wijzigingen aangebracht. Maarten Schipper begon als rechtsback en Gino Pieter werd een linie naar voren gezet. Hij vormde samen met Sebastien verhulst een koppel dat net voor de verdediging speelde. Jari Voeten begon weer als spits geflankeerd door Anwar Tarfit en Wesley van Zundert.

FC Bergen, dat net als RBC met een nederlaag aan de competitie was begonnen, trok fel van leer vanaf het begin. Het drukte de thuisploeg in de eerste minuten naar achteren, maar al snel nam de ploeg van Mathijssen het initiatief over. Het duurde vlak voor de rust dat RBC op voorsprong kwam. Tarfit soleerde langs diverse tegenstanders in het strafschopgebied en schoot raak. Voor de openingsgoal zag de Roosendaalse club al twee goals afgekeurd worden. Daarnaast kreeg Van Zundert een goede kans toen hij vanaf de rechterkant vrij voor de doelman kwam, maar de aanvaller zag zijn schot uit het doel geranseld worden.

Voor de rust verdubbelde RBC nog de score. Pieter stoomde op vanuit het middenveld en wist met lage harde pass Voeten te bereiken die de bal fantastisch aannam en bekwaam afrondde, 2-0. In de tweede helft besliste de ploeg van Mathijssen snel het duel. Elst wist Tarfit een niet te missen kans te geven, 3-0.

Na de ruime voorsprong liet RBC de teugels wat vieren, waardoor FC Bergen ook wat meer van de eigen helft af kwam. Doelman Jeremy Troost moest twee maal redding bieden op afstandsschoten, maar uitgespeelde kansen werden er niet gecreerd door de ploeg uit Bergen op Zoom.

RBC daarentegen kreeg in de counter wel twee goede mogelijkheden. Van Zundert werd twee maal gelanceerd, maar twee keer kon hij het net niet laten bollen. Zijn eerste poging ging net voorlangs en bij zijn tweede kans schoot hij hard op de vuisten van de keeper. Vlak voor het einde kwam de goed spelende Van Zundert wel op het scorebord. Tarfit bediende de van sv DOSKO overgekomen aanvaller op maat die nu wel raak schoot, 4-0.

Door de overwinning is RBC van de nul af. Aankomend weekend gaat de Roosendaalse ploeg op bezoek bij vv Steenbergen.

RBC - FC Bergen 4-0 (2-0)