Interviews
Meest recente interviews

De wedstrijd van toen: RSC Alliance - RBC 3-1

Gepost door:ForzaRbc // 2017-01-28 00:00:00 // 1631 keer bekeken

Vanavond is het D-Day voor RBC. De Stadionclub ontvangt dan in eigen huis RSC Alliance. Beide clubs kwamen kwamen elkaar op de eerste speeldag van de competitie al tegen. Op Sportpark Kortendijk liet Alliance RBC gedesillusioneerd achter door met 3-1 te winnen. De oranje-witten herstelden zich snel en heroverde de eerste plek. De koppositie in de vierde klasse B is ook vanavond weer de inzet van het strijdtoneel.

Op 4 september ontmoet RBC RSC Alliance in het eerste competitietreffen. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen heeft een goede voorbereiding achter de rug. Buiten een gelijkspel worden alle wedstrijden gewonnen. "Ik zou al die wedstrijden in willen ruilen om de wedstrijd op 4 september winnend af te sluiten," is de reactie van Mathijssen. Alliance is al meerdere keren bekeken door verschillende personen die RBC een warm hart toe dragen. De conclusie is duidelijk: we delen in september meteen een klap uit.

Die klap komt er uiteindelijk niet op die donkere zondagmiddag. Onder het oog van enkele honderden toeschouwers komt RBC al binnen n minuut op een 1-0 achterstand. Het goede spel in de voorbereiding bereikt de ploeg van Mathijssen geen enkel moment. De vroege achterstand zorgt voor enige paniek in het spel. Ondanks dat RBC niet goed speelt blijft de ploeg wel de bovenliggende partij ten opzichte van Alliance. Kevin van Andel weet een strafschop binnen te halen voor RBC. Van Andel, die namens de Roosendalers het seizoen er voor elke penalty raakt schoot, vindt nu de keeper op zijn weg. Twee minuten later schiet uitgerekend Siebe Pal uit een onmogelijke hoek de bal snoeihard achter doelman Thierry Aarts. Vlak voor rust lijkt de aansluitingstreffer dan toch op het scorebord te komen, maar de goede kopbal van Gino Pieter wordt met een ultieme redding uit het doel gehouden.

In de tweede helft lijkt het noodlot al snel toe te slaan als Ramon Krijnen tegen zijn tweede gele kaart aanloopt. De ontstane situatie is echter in het voordeel van RBC. De ploeg van Mathijssen slaat de schroom van zich af en zet alles op alles om de wedstrijd te doen kantelen. Met een fantastische steekpass van Mamadi Sidibe wordt Van Andel vrij voor de keeper gezet die diagonaal hard binnenschiet.

Na de aansluitingstreffer normaliseert de wedstrijd weer doordat Alliance ook tegen een rode kaart aanloopt. De wedstrijd komt weer in evenwicht. Halverwege de tweede helft moet Grigor Sahakjan van het veld vanwege een hamstringblessure. Jovanni van Nijnatten wordt in het veld gebracht als extra aanvaller. Bij Alliance wordt de gevreesde Donovan Carolus ingebracht. Pieter weet al weken dat hij belast wordt met de taak om Carolus op alle mogelijke manieren te stoppen. Door de achterstand die tien minuten voor tijd nog op de klok staat wordt ook De Tank naar voren gestuurd. Achterin moeten Mike Schalk en Dennis Wilting zolang mogelijk stand houden met behulp van Lars de Voogd die zich heeft laten terugzakken. In de blessuretijd ziet Pieter van grote afstand de man die hij niet meer kon bewaken door de achterstand het duel definitief beslissen. Carolus schiet de 3-1 binnen.

RSC Alliance - RBC 3-1 (2-0)