Voorbeschouwing RSC Alliance - RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2016-09-02 00:00:00 // 2147 keer bekeken

Aankomende zondag start RBC de competitie met een uitwedstrijd tegen RSC Alliance. Net als vorig seizoen start RBC met een kraker in de vierde klasse B. Het is tevens voor het eerst dat RBC in een officile wedstrijd een stadsgenoot treft.

De selectie van RBC zal met groot vertrouwen richting Sportpark Kortendijk afreizen. De Roosendalers hebben een goede voorbereiding achter de rug. Er werd slechts eenmaal gelijkgespeeld en alle overige duels werden gewonnen. Ook in de poulefase van de beker werden alle drie de wedstrijden gewonnen.

RSC Alliance bereikte de volgende ronde van de beker door eveneens alle drie de wedstrijden te winnen. In de oefenduels verloor Alliance eenmaal van het Belgische Kalmthout (0-2).

Bij de tegenstander van zondag komt RBC ook twee oude bekende tegen. Jordy van Dongen en Siebe Pal speelden twee seizoenen geleden voor de oranje-witten. Vermoedelijk starten beide spelers vanaf de bank. Bij Alliance moet vooral Donovan Carolus in de gaten worden gehouden. De voormalig jeugdspeler van Sparta Rotterdam kwam aan het einde van vorig seizoen over van Groote Lindt. Carolus kon pas in het bekertoernooi in actie komen, omdat hij eerder op de training een tik op zijn bovenbeen van Pal had gekregen.  

RBC reist met een vrijwel fitte groep af richting de gastheer van zondag. Alleen Roel van der Veen is nog niet inzetbaar. Dit staat in groot contrast met afgelopen seizoen toen de Roosendalers een groot aantal basisspelers moesten missen in de eerste competitiewedstrijd.

RBC-supporters dienen bij aankomst op het sportpark 3,00 entree te betalen.






Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd