Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing SC Welberg - RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2016-04-23 00:00:00 // 2477 keer bekeken

Na een turbulente week staat aankomende zondag het competitieduel tussen SC Welberg en RBC op het programma. Eerst werd RBC het stadion uitgezet, omdat er een huurachterstand was en deze week werd hoofdtrainer Martijn van Galen op non-actief gezet. Danny Mathijssen, speler van het eerste elftal en hoofdcoach van RBC U19, heeft de vacante positie overgenomen.

"Dit is voor mij ook een enorme gok. Ik had liever op een ander moment ingestapt, maar ze hebben me gevraagd en ik heb toegestemd," zo liet Mathijssen weten tegenover RBCFans.nl. "Ik stop wel per direct als speler. Ik ga me volledig focussen op het winnen van de nacompetitie. We hebben nog een kleine kans op het kampioenschap, maar Victoria'03 geeft dit nooit meer uit handen."

Komend seizoen is Mathijssen, naast trainer van de U19 ook hoofdcoach van het eerste elftal. "Ik ben dus ook al voor volgend jaar bezig. Als ik geen vertrouwen had in RBC en het uitgestippelde beleid dan had ik de functie voor komend jaar nooit genomen, toch?," zo stelde hij. Het vertrouwen in een goede afloop voor de rest van het seizoen is groot bij de nieuwe coach. 


Donderdagavond stond hij voor het eerst als hoofdcoach op het trainingsveld bij Vierhoeven. De training werd als goed ontvangen. "Iedereen is fit voor zondag. De enige die ontbreekt is Andrej Numanovic, maar die is op vakantie. Die moet ik nog persoonlijk spreken. Er is nog wel een speler gestopt. Redouan (el Allaoui red.) heeft aangegeven niet verder te willen als speler van RBC 1. Hij kan door een stage in Schiedam altijd pas om kwart voor negen op de training zijn, dat is te laat. Dat heb ik hem eerlijk vertelt. Dan krijgen de jongens van RBC U19 de voorkeur, die zijn gewoon fit en  op tijd. Dan moet ik hem op de tribune zetten. Ik heb hem gevraagd of hij daar mee kon leven. Na enig bedenktijd heeft hij aangegeven dat hij dan liever stopt. Ik vind het jammer, want ik vond dat hij een goed jaar had. Maar de reden om te stoppen kan ik volledig begrijpen."

Naast het stoppen van El Allaoui zitten er sowieso drie spelers van RBC U19 bij de wedstrijdselectie. Jari Voeten (schaduwspits), Jovanni van Nijnatten (spits) en Joey Tak (centrumverdediger) zijn zondag present. Volgende week trainen ook Sebastien Verhulst (centrale middenvelder) en Tijmen Bot (centrumverdediger) mee en sluiten aan bij het eerste elftal. "Iedereen begint weer vanaf nul. De jongens die erbij komen van de U19  hebben net zoveel kans op speeltijd als de huidige spelers van het eerste elftal. Ik ga met een grote groep trainen. Ik heb een maand de tijd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen," zo besloot hij.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Tak, Boomaars; Eggly, De Voogd (c), Goveia; Puril, Van Andel, Van der Kruyssen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd