Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

De tegenstander: FC Eindhoven

Gepost door:Remy // 2006-08-17 00:00:00 // 2705 keer bekeken

RBC is goed begonnen aan de Jupiler League, met een 3-1 zege op TOP Oss. Morgen staat de eerste uitwedstrijd op het programma, als FC Eindhoven de tegenstander is.

De Eindhovenaren vormen een nogal onopvallende ploeg in de eerste divisie. In de laatste tien jaar is een achtste plaats in het seizoen 1997/1998 de beste prestatie. De club werd nog viermaal negende, maar eindigde ook een aantal keren als zeventiende, zoals afgelopen seizoen. Dat was tevens het eerstejaar van trainer/coach Louis Coolen bij FC Eindhoven.

Coolen zag in de zomerstop behoorlijk wat spelers vertrekken, zoals Frank Demouge (FC Den Bosch)en Otman Bakkal (FC Twente). Daarvoor in de plaats kwamen onder andere Dominggus Lim-Duan (Excelsior) en Kristof Aelbrecht (MVV). Door het geringe budget bestaat de selectie van FC Eindhoven voor een deel uit amateurs. De club moest van de KNVB zelfs nog wat spelers een verbintenis aanbieden, omdat men anders te weinig contractspelers had. In de voorbereiding op het huidige seizoen wonnen de Eindhovenaren met ruime cijfers van de amateurclubs. Tegen stadsgenoot PSV ging de ploeg met 0-4 onderuit, de wedstrijd tegen het Belgische Verbroedering Geel eindigde in een gelijkspel (1-1). Geen in het oog springende resultaten dus. De seizoensopener tegen VVV-Venlo werd dat wl. Na een vroege achterstand schoot Sasa Stojanovic de 1-1 op het scorebord. Bij die stand bleef het, waardoor FC Eindhoven met een punt naar huis ging.

Vermoedelijke opstellingen:
FC Eindhoven: Duinslaeger; Tahapary, Groeneveld, Van Alst; De Boer, Becker, Stojanovic, Noyen; Van de Langenberg, Aelbrecht en Lim-Duan.

RBC Roosendaal: Friebel; Koning, Molenaar, Kwakman, Kerstens; Delanoy, De Lange, Jungschlger; Duplan, Ten Heuvel en Denissen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd