Voorbeschouwing RBC - NAC Breda

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-05 00:00:00 // 3302 keer bekeken

RBC speelt morgen haar eerste oefenduel ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eerste oefenpartner is NAC Breda. De Oosterbuur bezet momenteel de derde plaats in de Eerste Divisie.

De laatste keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden was in 2007. In Breda won RBC het Spanjaardsgat-toernooi door in de finale NAC met 0-1 te verslaan. Het jaar ervoor won RBC ook al. Toen werd 1-3 gewonnen van de Bredase club.

Hoofdtrainer Martijn van Galen had de wedstrijd liever niet gehad: "Ik merk dat de wedstrijd tegen NAC enorm leeft, met name bij de supporters. Ikzelf zit er als trainer iets anders in. Voor mij geldt alleen de tweede competitiehelft. Ik snap het belang voor de club, maar voetbaltechnisch gezien is deze wedstrijd lastig. Spelen we net als in de competitie aanvallend, dan is de kans groot dat we het deksel op de neus krijgen. Spelen we meer vanuit de organisatie, dan is de kans op een beter resultaat wat groter, maar spelen we wel tegen onze natuur in. Kiezen we voor het laatste, dan hebben we daar als voorbereiding op de tweede seizoenshelft niet zo veel aan. Ik hoop dat de spelers zich optrekken aan het niveau van NAC en dat ze kunnen genieten van de wedstrijd en de sfeer," zo liet hij aan RBCvoetbal.nl weten.

RBCFans.nl hoort juist van veel RBC-supporters dat deze wegblijven, omdat ze hun club niet willen zien afgaan tegen de voormalig rivaal.

Van Galen heeft een vrij fitte selectie tot zijn beschikking. De enigste die sowieso niet in actie komt is Deion Goveia. De aanvaller, die de gehele eerste seizoenshelft aan de kant stond door een knieblessure, gaat voorzichtig gebracht worden de komende weken. "Ik neem geen enkele risico met hem. Na de training van dinsdagavond bepaal ik wie er fit zijn om te spelen," zo stelde Van Galen tegenover RBCFans.nl.  Danny Mathijssen, voormalig speler van NAC Breda, gaf eerder te kennen niet te willen spelen tegen zijn voormalig werkgever. Van Galen hoopt echter dat zijn routinier wel beschikbaar is. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Eggly, Verstijlen, Boomaars; Pieter, De Voogd (c), Memisi; Puril, Van Andel, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd