Oefenprogramma RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-12-26 00:00:00 // 3026 keer bekeken

RBC hervat op 24 januari 2016 de competitie. Momenteel bezet de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen de tweede plaats in de vierde klasse B. Het eerste elftal heeft vier punten achterstand op koploper Victoria'03. De club uit Oudenbosch moet minimaal een keer punten laten liggen, alvorens RBC het in eigen hand heeft om het kampioenschap binnen te slepen.

De Roosendalers voeren wel de tweede periode aan. Victoria'03 heeft hetzelfde aantal punten, maar scoort veel minder dan de ploeg van Van Galen. Mocht RBC de komende vier duels in de competitie winnen, dan heeft De Stadionclub in ieder geval een ticket voor de nacompetitie om  mocht het kampioenschap onhaalbaar zijn  via die weg alsnog promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

Voordat RBC de competitie hervat op 24 januari speelt het eerst vier oefenduels. Achtereenvolgens zijn NAC Breda (6 januari), Cluzona (10 januari), Rood Wit W (12 januari) en DVO'60 (16 januari) de tegenstanders. 

Cluzona kwam RBC al tegen op het dorpentoernooi. In de finale werd toen verloren. Ondanks dat de ploeg van Van Galen gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht had, moest het uiteindelijk haar meerdere erkennen in de club uit Wouw. Twee counters werden RBC fataal, 2-0. In die wedstrijd ontbraken echter een hoop basisspelers van RBC. Tim Eggly, Gino Pieter, Papito Puril en Redouan el Allaoui waren niet aanwezig. Mike Schalk was op dat moment geblesseerd, evenals Deion Goveia. Zij zullen vermoedelijk wel allemaal present zijn in het duel met Cluzona. Ook Remko van der Kruyssen, die wel in dat duel in actie kwam, zal mogelijk minuten gaan maken. In de laatste trainingsweek voor de winterstop nam Van der Kruyssen alweer deel aan de trainingen. 

De wedstrijd tegen Rood Wit W stond eerder al gepland in oktober ter voorbereiding op het bekerduel met sv DOSKO. Hoofdcoach Van Galen cancelde het duel toen echter, door de opgelopen blessures van El Allaoui en Puril in het voorgaande competitieduel. De club uit Rood Wit W komt uit in de tweede klasse E en bezet momenteel de tiende plaats en vecht tegen degradatie. RBC kwam al eerder uit tegen Rood Wit W. Twee jaar geleden verloor RBC met 6-1 in een oefenduel. De enige RBC-treffer kwam op naam van El Allaoui.

Tegen DVO'60 kwam RBC nog nooit in actie sinds de heroprichting. De Roosendaalse club, die dezelfde clubkleuren draagt als RBC, speelt in de zaterdag vierde klasse en bezet de elfde plaats. 

Oefenprogramma RBC:
06/01 19.30 uur: RBC - NAC Breda 
10/01 13.00 uur: RBC - Cluzona
12/01 20.00 uur: Rood Wit W - RBC
16/01 14.30 uur: DVO'60 - RBC




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd