Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

"RBC speelt oefenduel tegen NAC ?n Feyenoord"

Gepost door:ForzaRbc // 2015-12-02 00:00:00 // 3975 keer bekeken

RBC speelt hoogstwaarschijnlijk in januari een oefenduel tegen NAC Breda. De club uit Breda zou volgens Voetbal International in de winterstop trainen in het Herstaco Stadion, de thuisbasis van RBC.


Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd al duidelijk dat er een oefenwedstrijd tussen RBC en NAC Breda in het verschiet lag. Vooraf aan de wedstrijd tussen het eerste elftal van RBC en de Oosterbuur zal hoogstwaarschijnlijk Oud RBC in actie komen tegen Oud NAC. Bij NAC werken veel oud-RBC'ers, waaronder Rob Penders, Eric Hellemons, Hans van der Ende, Eric Mathijssen en huidig RBC U19-coach Danny Mathijssen.

Naast NAC Breda zou Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook richting Roosendaal afreizen om een oefenduel tegen RBC te spelen. Feyenoord speelt echter liever niet op kunstgras. Dat NAC en Feyenoord een oefenduel zouden spelen tegen RBC is niet verwonderlijk. Van beide clubs heeft RBC nog geld tegoed voor een tweetal oud-RBC Roosendaal jeugdspelers. De bekendste is huidig Feyenoord-speler Bart Nieuwkoop. Beide clubs weigeren echter te betalen, terwijl de KNVB aan het RBC-bestuur de bedragen al heeft laten zien die het moet ontvangen voor het duo. De Roosendalers hoeven niets te betalen voor de komst van de club uit Breda. Normaal gesproken moet voor een oefenwedstrijd tegen NAC een flink bedrag neergelegd worden.

De enige club die RBC wel betaalde is FC Twente, die momenteel in zwaar financieel weer verkeren. De overstap van Bilal Ould-Chikh naar Benfica leverde de Roosendalers wel aardig bedrag op. De topclub uit Portugal nam zelf contact met RBC op om aan te geven dat men een bedrag tegemoet kon zien.

Eind volgende week is er meer duidelijkheid wanneer het oefenduel tegen NAC Breda gaat plaatsvinden.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd