Blessurenieuws RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-11-29 00:00:00 // 2965 keer bekeken

De afgelopen zeven wedstrijden wist RBC met vrij overtuigende cijfers te winnen. De Roosendalers hebben het weer op de rit sinds de slechte competitiestart. Het leverde 35 goals op en RBC kreeg slechts twee goals tegen. Dit in tegenstelling tot de opening van de competitie. De eerste vier duels werden niet gewonnen. Er werd toen slechts twee keer gescoord.

In die periode mistte RBC een hoop spelers met extra kwaliteit. Danny Mathijssen deed in het openingsduel tegen Victoria'03 (1-1 gelijkspel) niet mee. Evenals Papito Puril, Kevin van Andel, Gino Pieter en Deion Goveia. Ook in het duel tegen Grenswachters moest een groot gedeelte van bovengenoemde spelers verstek laten gaan. Mathijssen startte wel, maar Van Andel kwam pas in de tweede helft in actie toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was (0-2 verlies). Ook tegen Noordhoek (0-0) en SC Gastel (1-2) waren er persoonlijke mankementen. Pas begin oktober in het duel met NSV kwam er met de terugkeer van Pieter, Puril en Van Andel, die net was hersteld van een oorontsteking, schwung in het elftal. In datzelfde duel moesten Remko van der Kruyssen en dienst vervanger Goveia al snel het veld verlaten. Goveia raakte na zijn eerste balcontact alweer geblesseerd.

Inmiddels komt er goed nieuws uit de lappenmand. RBC draait inmiddels goed, maar in de ziekenboeg zitten ook nog spelers met een surplus aan kwaliteit. Van der Kruyssen, die vorig seizoen goed was voor negen goals, sluit na de winterstop weer aan, zo bevestigd hoofdcoach Martijn van Galen tegenover RBCFans.nl. Goveia traint in tegenstelling tot Van der Kruyssen inmiddels al wel mee. Dat deed hij al enkele weken onder begeleiding van verzorger Leen Boer, maar sinds kort werkt hij ook volledige trainingen af met de selectie. Al doet hij dat nog niet op honderd procent. Hoogstwaarschijnlijk zal hij voor de winterstop - RBC speelt nog tegen HSC'28 en SC Welberg - niet meer in actie komen. Hij liet eerder al blijken dat hij zich liever focust op de tweede seizoenshelft. "Hij zit nu ongeveer op hetzelfde niveau als net voor het thuisduel met NSV," zo vertelde doelman Thierry Aarts.

John Vette, technisch manager van RBC, heeft ook goede hoop op Goveia: "Ik sprak hem net, en hij traint weer mee. Ik ben ook erg benieuwd naar zijn kwaliteiten." Van der Kruyssen focust zich op de tweede seizoenshelft: "ik ga van de week naar de fysiotherapeut. Ik kan alweer veel met mijn arm, al kan ik hem nog niet heel ver optillen. Maar dat zal de komende weken wel verbeteren."

Naast Van der Kruyssen en Goveia speelde Laszlo Boomaars vandaag niet. Hij trainde deze week maar een keer en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. "Hij had wat last van de enkel, dan is het beter om hem op de bank te houden, zodat hij volgende week weer vanaf het begin kan starten," zo stelde Aarts.

Door de overwinning op RKVV METO van vanmiddag en het verlies van SC Gastel is RBC inmiddels naar de vierde stek gestegen. De ploeg van coach Van Galen bezet ook de eerste plaats in de tweede periodetitel. Dit doet het wel op doelsaldo. Victoria'03 heeft hetzelfde aantal punten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd