RBC morgen naar Noordhoek

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-19 00:00:00 // 3048 keer bekeken

RBC gaat speelt morgen het derde competitieduel tegen Noordhoek. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen is allerminst goed aan de competitie begonnen. In de eerste wedstrijd werd nog een 1-1 gelijkspel gehaald tegen Victoria'03, maar vorige week werd blamerend met 0-2 verloren van Grenswachters.

Dinsdagavond stond een oefenduel tegen stadsgenoot BSC op rol. De groen-witten lieten RBC kansloos met 1-4. Na 25 minuten stond er al 0-3 op het scorebord. Het was overigens het eerste duel tussen het eerste elftal van RBC en een club uit de stad Roosendaal in vier jaar tijd. Dit is niet zonder reden. De enorme spanningen tussen enerzijds RBC en de andere Roosendaalse clubs maakte het tot afgelopen dinsdag vrijwel onmogelijk om een oefenduel te spelen. Het hoongelach van BSC over de formatie van RBC was dan ook groot na de ruime overwinning.


De ruime nederlaag tegen BSC heeft het verlies tegen Grenswachters daarom niet kunnen wegspoelen. De crux van de selectie van RBC zit hem niet zo zeer in de kwaliteiten van de spelers, maar meer in de beleving in de wedstrijden. Komende zondag staat Noordhoek voor de deur. Vermoedelijk zal er zich eenzelfde wedstrijd ontplooien als tegen Grenswachters.  "We krijgen weer een lastige tegenstander, maar ondanks blessures van potentile sleutelspelers is er voldoende kwaliteit. Qua beleving zullen we echter wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen Grenswachters. Als je namelijk daardoor verliest, heb ik daar best wel moeite mee," zo liet Van Galen tegenover RBCvoetbal.nl weten.

Afgelopen seizoen speelde RBC ook een zeer moeizame wedstrijd in het gelijknamige dorp. Andrej Numanovic bezorgde de Roosendalers toen een 0-1 overwinning na een dito voorzet van Remko van der Kruyssen. Noordhoek verloor vorige week met 4-0 van SC Gastel. 





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd