Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Eerste elftal van RBC is van start gegaan

Gepost door:ForzaRbc // 2015-08-02 00:00:00 // 3230 keer bekeken

Het eerst elftal van RBC heeft de eerste training onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Martijn van Galen afgewerkt. Er waren een groot aantal nieuwe gezichten en ook drie testspelers die mogelijkerwijs later nog aan de selectie worden toegevoegd.

Marcello van Daalhuizen kon nog niet mee doen en keek langs de kant naar zijn nieuwe medespelers. Van de drie testspelers is Ibe Vermeulen de bekendste. Hij kwam afgelopen seizoen in de tweede seizoenshelft uit voor Halsteren. Daarin kwam hij tot een treffer. Vermeulen, die ook een verleden heeft bij het eerst elftal van Baronie en uitkwam voor de jeugdopleiding van RBC Roosendaal, wil graag voor RBC uitkomen, maar mogelijk steekt de KNVB daar nog een stokje voor. De Belgische middenvelder heeft zich voor 15 juni namelijk niet laten overschrijven naar RBC. De uit Hoogstraten afkomstige speler wist dit echter niet. Het bestuur van RBC is bezig met een constructie om Vermeulen alsnog binnen te hengelen.

Naast Vermeulen maakte vooral testspeler John Jerry Asamoah een geweldige indruk. De speler op de blauwe schoentjes liet de ene na de andere prachtige actie zien met zijn snelheid, loopvermogen en inzicht. Naast Asamoah stond er ook nog een testspeler van Griekse komaf op de training. De 20-jarige Andreas Dalampekis. Beide kwamen via een zaakwaarnemer, die ook enkele spelers bij de U19 heeft gestald, binnen. "Ze trainen in ieder geval deze week mee en mogelijk zijn ze er zaterdag ook bij op het toernooi bij Klundert," zo stelde Martijn van Galen.

Buiten de drie testspelers lijkt RBC kwalitatief beter dan vorig jaar. Vooral in aanvallend opzicht is het sterker met meer snelheid. Ook achterin heeft RBC met de lange Danny Verstijlen een klasbak erbij. De voormalig aanvoerder van TVC Breda gaf zijn visitekaartje meteen af toen hij een voorzet via een prachtige kopbal tegen de touwen werkte. Hij zal vermoedelijk met Danny Mathijssen het hart van de verdediging gaan vormen; D1 en D2. Ook de snelle en handige Kevin van Andel - overgekomen van Klundert - liet zien over makkelijk scorend vermogen te beschikken. Hij zal een tandem moeten gaan vormen met Laszlo Boomaars, die de nieuwe linksback is. Beide kennen elkaar al van hun tijd bij Klundert. Aan de andere kant staat de kleine en behendige Papito Puril. Deion Goveia zal vermoedelijk de spitspositie gaan bekleden. "Hij moet echter rustig opbouwen. Hij heeft namelijk ruim een half jaar niet gespeeld," zo liet Van Galen weten. Tim Eggly (veel kracht en hard schot) en Andries Tolenaars (behendigheid) zijn de nieuwe gezichten op het middenveld.

Naast de eerste training was het vooral opvallend dat er een groot aantal spelers op verschillende kleuren schoenen speelde. Asamoah (blauw), Gino Pieter (geel), Goveia (rood) en als klap op de vuurpijl liet Skender Memisi zijn balkunsten zien op roze schoenen.

Komende zaterdag staan voor het eerste elftal de eerste wedstrijden op het programma op het toernooi bij vv Klundert. Om 11.00 uur begint RBC met een duel tegen zaterdag vierdeklasser SEOLTO. Om 12.45 uur volgt het duel tegen zaterdag derdeklasser Kogelvangers. Om 15.15 uur sluit RBC het toernooi af tegen gastheer zaterdag tweedeklasser Klundert.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd