RBC U19 pakt Roosendaal A1

Gepost door:ForzaRbc // 2015-06-20 00:00:00 // 3299 keer bekeken

RBC U19 heeft de nederlaag tegen sv MOC'17 A1 weggespoeld. Op Sportpark Hulsdonk werd Roosendaal A1 terecht met 0-1 verslagen.

Vooral de eerste helft was het elftal van hoofdcoach Danny Mathijssen een stuk sterker. Ondanks de jonge leeftijd van het elftal, waar de 14-jarige David Clement de kroon spant, bleef het elftal gemakkelijk overeind. Alleen het laatste kwartier van de tweede helft kreeg de U19 het moeilijk, vooral door foutieve passes en opportunistisch voetbal van de thuisploeg.

Al na enkele minuten werd de lat geraakt door Tijmen Bot uit een vrije trap. Ook Clement was dichtbij een treffer toen hij alleen op de Roosendaalse goalie af mocht gaan, maar zijn inzet werd gekraakt. Waar Roosendaal A1 in het begin van de eerste helft nog regelmatig op de helft van RBC U19 terecht kwam, werd dat in het tweede gedeelte steeds minder. De U19 kreeg kansen op de 0-1, maar vlak voor rust was het pas raak. Na een goede actie van Sebastien Verhulst, die op zijn beurt de 15-jarige Aaron Dekkers vond, kwam de bal terecht bij Jovanni van Nijnatten die de voorzet met een rake kopbal in de kruising wist te krijgen, 0-1.

In de rust werd er door Mathijssen vooral in aanvallend opzicht gewisseld. De twee voormalig Schapenkoppen Henrico Henrietta en Celal Kaya kwamen er in en RBC bleef de betere kansen krijgen, al kreeg Roosendaal A1 naarmate de tweede helft vorderde steeds meer grip op de wedstrijd. Doelman Jordi Bruhns moest een aantal keer ingrijpen om de thuisploeg van het scoren af te houden. In de slotfase had de weer in het veld gekomen Clement de beslissing op zijn voet. Hij werd alleen op de keeper afgestuurd, omspeelde deze, maar in plaats van de bal in het lege doel te schieten legde hij de bal af op de meegelopen Kaya. Die verwachtte de bal echter niet en liep zich vast. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Roosendaal A1 - RBC U19 0-1 (0-1)
0-1 Van Nijnatten