Tolenaars naar RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-06-13 00:00:00 // 2963 keer bekeken

Andries Tolenaars trekt komend seizoen het shirt van RBC aan. De speler komt over van WDS'19. Hij staat echter met de Bredase ploeg op dit moment met een been in de derde klasse. Tolenaars won het eerste duel in de finale van de nacompetitie met 0-1 op bezoek bij TVC Breda, de huidige ploeg van Martijn van Galen die komend seizoen als hoofdtrainer actief is bij RBC.

Ondanks een eventuele promotie zal de middenvelder komend seizoen sowieso in het Herstaco Stadion zijn thuiswedstrijden spelen:  "Ik speel al bijna mijn hele leven bij WDS'19 en ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. In de jeugd heb ik ooit de overstap gemaakt naar Internos en je merkt gewoon dat een nieuwe omgeving je beter laat presteren," zo luidt zijn argument om voor de Roosendalers te kiezen tegenover RBCvoetbal.nl.

Tolenaars maakte in de jeugd een kort uitstapje naar Internos. Hij kwam bij die club voor de B1 en de A1 in actie. In 2012 maakte hij bij WDS'19 in de vijfde klasse zijn debuut. Hij wist ook tegen RBC tot scoren te komen in de vierde klasse D. Op 10 november 2013 scoorde hij het openingsdoelpunt in het met 4-3 gewonnen duel tegen de Roosendaalse ploeg. 

Hoofdcoach Van Galen is blij met de komst van de speler uit Breda: "Andries is een multifunctionele speler die in alle linies uit de voeten kan. Het is een jonge speler met potentie en hij wil de uitdaging aangaan om met RBC de weg naar boven te nemen." 

In drie seizoenen WDS'19 kwam Tolenaars tot negen treffers.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd