Goveia keert terug bij RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-06-07 00:00:00 // 2862 keer bekeken

RBC heeft vandaag de komst van Deion Goveia bekend gemaakt. Goveia komt over van Royal Cappelen, dat dit seizoen kampioen werd in de derde klasse in Belgi. Dat niveau is vergelijkbaar met de Topklasse in Nederland.

Goveia speelde tot aan het faillissement in de jeugdopleiding van RBC Roosendaal. Hij speelde in de A1 onder andere samen met huidig RBC-speler Lars de Voogd. Na het faillissement leek zijn toekomst bij Willem II te liggen, maar de overstap naar de Tricolores ketste af. Daarna zocht hij zijn heil bij TVC Breda, waar meerdere spelers van RBC Roosendaal A1 na het faillissement van de club naartoe gingen. Met de Bredase club pakte hij meteen de titel in de vierde klasse onder leiding van hoofdcoach Martijn van Galen.

Hij speelde drie seizoenen voor TVC Breda, waar hij vooral in het laatste jaar indruk maakte met negen goals in de derde klasse. Hij trok de aandacht van Baronie en Royal Cappellen. Hij koos voor het Belgische avontuur, maar een succes werd het niet. Mede door een blessure raakte hij zijn basisplaats kwijt bij de club die de titel pakte in de Belgische derde klasse. Na zijn blessure trainde hij nog mee bij Almere City en bij het Belgische Turnhout, dat ook uitkomt in de derde klasse. 

Van Galen wist zijn voormalig topspeler van TVC over te halen om komend seizoen voor RBC te kiezen. "Deion is een speler die techniek en kracht met elkaar combineert. Hij kan aanvallend op het middenveld en in de aanval spelen. Hij is nog jong en heeft potentie om een echt goede voetballer te worden. En hij wil met of via RBC een stap omhoog doen", aldus RBC's nieuwe hoofdtrainer.

De 22-jarige speler had zelf nooit verwacht weer het RBC-shirt aan te trekken: "Nee, eigenlijk niet", aldus de voormalige jeugdspeler. "Maar het is zo lekker om volgend seizoen weer in het stadion aan de bak te kunnen. De focus gaat helemaal op RBC. De club wil promoveren en ik wil als speler daar alles aan doen. Ik kijk nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd