Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

81%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

19%

Stemmen: 21

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC - RCS

Gepost door:ForzaRbc // 2015-05-23 00:00:00 // 2904 keer bekeken

RBC speelt aanstaande maandag de return in het tweeluik met RCS. Tegen de club uit de derde klasse verdedigd de ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt een 2-4 voorsprong. RBC mag daardoor met n goal verschil verliezen, bij twee goals verschil wordt er verlengd en/of strafschoppen genomen en bij elk slechter resultaat blijft RBC vierdeklasser.

Yordi Nijland, de spits van RCS en twee keer scorend tegen RBC in Oost-Souburg, liet eerder door de PZC optekenen dat de Zeeuwse club naar Roosendaal zal afreizen om de oranje-witten alsnog uit te schakelen. Ook RBC-hoofdtrainer Van der Woerdt waakt voor onderschatting. "Het is absoluut nog niet gespeeld en we zullen met dezelfde strijd en beleving moeten spelen als in de eerste wedstrijd."

RBC leek in het uitduel met RCS op rozen te zitten toen Mohamed Boulahyan vlak voor tijd de 1-4 binnenschoof. In de blessuretijd wist Nijland echter alsnog de 2-4 binnen te koppen, toen hij Roy van Oeveren in een kopduel de baas was. "Een goed begin is pas het halve werk. Het was een prima start, 2-4 winnen bij een 3e klasser, dat is gewoon een heel goed resultaat en daar mogen we trots op zijn. Maar de tweede tegengoal had niet mogen vallen, dan was de uitgangspositie nog beter geweest," zo stelt Van der Woerdt tegenover RBCvoetbal.nl.

Nicky Vromans en Gino Pieter, die beide afgelopen zondag in de slotfase van het duel noodgedwongen gewisseld moesten worden door opgelopen blessures, zijn weer inzetbaar. "De pijntjes die we hebben overgehouden aan de wedstrijd tegen RCS zijn grotendeels weer hersteld. Een enkeling heeft nog wel wat last, maar dat moet maandag wel over zijn," zo besluit Van der Woerdt.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), Memisi, El Allaoui; Van der Kruyssen, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd