Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Rectificatie: RCS heeft belang bij winst nacompetitie

Gepost door:ForzaRbc // 2015-05-15 00:00:00 // 2835 keer bekeken

RBC gaat zondag op bezoek bij RCS. Het is het eerste duel van het tweeluik met de Zeeuwse derdeklasser. 

Het eerste elftal van de club uit Oost-Souburg stopt na dit seizoen met het zondagvoetbal, aangezien zij volgend seizoen uitkomen in het zaterdagvoetbal. Ondanks dat zij naar het zaterdagvoetbal overstappen, heeft RCS er zeker belang bij om als winnaar uit de nacompetitie te komen. Bij winst van de nacompetitie begint het zaterdagelftal van RCS komend seizoen in de zaterdag derde klasse in plaats van in de zaterdag vierde klasse. Zowel voor RBC als RCS staat er dus promotie op het spel. 

Rectificatie: De eerdere berichtgeving dat RCS nog belang heeft bij winst in de nacompetitie is onjuist. De club uit Oost-Souburg moet sowieso in de zaterdag vierde klasse starten en heeft geen recht op promotie naar de zaterdag derde klasse bij winst in de nacompetitie.

Tijdens de nacompetitie zijn er tevens  naast een officile scheidsrechter  twee officile grensrechters aanwezig die het duel in goede banen moeten leiden. Tijdens de competitie wordt dit gedaan door clubgrensrechters, wat vaak tot partijdigheid leidt.

Tijdens de nacompetitie is bij een gelijk aantal punten over twee duels, waarbij beide clubs een duel hebben gewonnen, het doelsaldo leidend. Bij een grote overwinning van RBC of RCS in het eerste duel is het tweede duel vrijwel zeker een formaliteit. Bij een gelijk aantal punten door middel van twee gelijke spelen is het doelsaldo niet leidend, aangezien het puntenaantal en het doelsaldo sowieso gelijk zijn. 

Als na twee duels beide clubs evenveel punten hebben en het doelsaldo ook gelijk is, dan volgt er een verlenging van twee keer vijftien minuten. Als er na de verlenging nog geen winnaar is moeten strafschoppen de beslissing brengen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd