Voorbeschouwing RBC - Steenbergen

Gepost door:ForzaRbc // 2015-05-09 00:00:00 // 3052 keer bekeken

RBC speelt aanstaande zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Kampioen Steenbergen komt dan op bezoek in het Herstaco Stadion. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor RBC om een goede generale neer te zetten voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie die op 17 mei begint.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt neemt echter geen risico's tijdens het duel. "Zondag tegen Steenbergen zullen we niet alles op alles zetten om te winnen en geen risico nemen met jongens die met blessures lopen. Maar een goed resultaat tegen Steenbergen geeft wel vertrouwen voor de nacompetitie en we zullen de wedstrijd zeker niet laten lopen," zo laat hij weten via RBCvoetbal.nl.

In de laatste vier duels verloor RBC drie maal punten. In de laatste drie duels werden veel kansen gecreerd, maar de ploeg van hoofdtrainer Van der Woerdt weet slechts met moeite een bal tegen de touwen te werken. Ook vorige week werden weer drie ballen van de lijn gehaald en belandde er tevens een bal op de lat. Tegen Noordhoek werd een strafschop gemist, waar ook legio kansen van verscheidende RBC'ers niet gepromoveerd werden tot doelpunten. "De scherpte moet er langzaamaan weer op. Vanaf volgende week starten de vier finales die ons richting promotie moeten brengen," zo vertelt Van der Woerdt verder.

Steenbergen heeft in tegenstelling tot RBC een omgekeerde vormcurve. Zij wonnen de laatste twee duels met 6-1 en 1-7. Vooral Mike de Nijs, goed voor 39 goals tot nu toe, is op dreef. Hij kwam echter niet tot scoren tegen de sterke verdediging van RBC eind november vorig jaar. RBC is de enige ploeg geweest waar tegen Steenbergen niet wist te scoren. Gino Pieter, die afgelopen week verstek liet gaan vanwege een lichte enkelblessure, zal vermoedelijk de taak krijgen om De Nijs het scoren onmogelijk te maken. Hij krijgt vanzelfsprekend hulp van zijn geroutineerde wederhelft in het centrum van de verdediging Danny Mathijssen. Ook eerste goalie Thierry Aarts is weer present.

Uit de ziekenboeg komt alleen maar positief nieuws. Nicky Vromans heeft een succesvolle hersteltraining achter de rug en is volgende week 100% inzetbaar. Remko van der Kruyssen heeft de gehele week meegetraind en zal vermoedelijk gaan invallen in de tweede helft tegen Steenbergen. Mitch Klijn start voor aanvang van het duel tegen Steenbergen met zijn hersteltraining. Mohamed el Moussaoui heeft deze week ook voorzichtig de training opgepakt. Dinsdag heeft hij een half uur loopoefeningen gedaan, donderdag heeft hij een deel met de groep getraind en El Moussaoui zal net als Klijn ook voor het duel met Steenbergen extra trainen. De sterke aanvaller moet echter nog wel een foto laten maken van zijn helende kwetsuur. Deze wordt aanstaande maandag gemaakt. De selectie voor het duel met Steenbergen is aangevuld met U17-gigant Tijmen Bot.

Na dit weekend is het ook meteen bekend wie de eerste tegenstander in de nacompetitie is. Philippine en RCS treffen elkaar dit weekend.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Memisi, Numanovic; El Allaoui, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd