Marcello van Daalhuizen naar RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2015-04-13 00:00:00 // 3452 keer bekeken

RBC heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Marcello van Daalhuizen komt over van derdeklasser SC Feyenoord, zo meldt RBCvoetbal.nl.

Van Daalhuizen doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, al had RBC ook interesse in hem destijds. Hij koos toen echter om praktische redenen voor de Kasteelclub. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding daar, maar op aanraden van oud RBC-speler Geert den Ouden vertrok hij naar de Amerikaanse club Dayton Dutch Lions. Hij speelde daar twee seizoenen in het beloftenelftal. Van Daalhuizen keerde daarna weer terug naar Nederland om bij derdeklasser Dilettant uit Krimpen aan de Lek aan de slag te gaan. Hij kwam slechts n seizoen uit voor die club, omdat FC Dordrecht hem overnam. Hij speelde daar zijn wedstrijden in het beloftenelftal. Aan het eind van afgelopen seizoen liep hij een knieblessure op, waarna FC Dordrecht afscheid van hem nam. Dit seizoen revalideerde hij bij derdeklasser SC Feyenoord.

Van Daalhuizen verbaasde zich over de ambitie van het huidige RBC: "Door mijn verblijf in Amerika heb ik weinig meegekregen van het faillissement van RBC. Na mijn terugkeer hoorde ik dat de club weer door oudgedienden met de nodige ambities op poten is gezet en dat vind ik mooi. Ik denk dat ik zeker van meerwaarde voor RBC kan zijn."

Martijn van Galen, de nieuwe hoofdcoach van RBC komend seizoen, is ook zeer te spreken over de eerste versterking: "Marcello is een ambitieuze, zelfbewuste en sympathieke jongen. Hij is gehaald als middenvelder, is aanvallend ingesteld en kan ook in de spits geposteerd worden. Hij heeft zijn opleiding bij Sparta genoten. Daar gaat RBC zeker nog veel plezier aan beleven."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd