RBC met Memisi tegen ODIO, maar zonder Boulahyan

Gepost door:ForzaRbc // 2015-03-20 00:00:00 // 2926 keer bekeken

Hij heeft er vier maanden op moeten wachten, maar komende zaterdagavond mag Skender Memisi zijn rentree gaan maken in het RBC-shirt in een officieel duel. Sinds het bekerduel tegen Dubbeldam zat de middenvelder aan de kant.

Hij kreeg een rode kaart voor het plegen van agressief gedrag jegens de leidende arbiter in het bekerduel met Dubbeldam (1-4 verlies). Voor het geven van een kopstoot werd hij vrijgesproken in december door de tuchtcommissie van de KNVB, onder meer door hulp van ploeggenoot Mohamed el Moussaoui en de grensrechter van Dubbeldam. Hij werd tevens bijgestaan door vice-voorzitter Jos Hack en toenmalig bestuurslid Pierre van Oosterhout.

Na vier maanden mag hij morgenavond weer in een officieel duel in actie komen. Hij mocht echter wel in oefenduels zijn voetbalkwaliteiten tonen. Daar toonde hij meermaals aan dat hij nodig werd gemist op het middenveld. Met zijn vele loopacties is hij een ware plaag voor elke tegenstander. 

Naast Memisi heeft Mohamed Boulahyan voor het eerst de trainingen weer hervat. De sterke spits viel in het eerste kwartier in de topper tegen Steenbergen geblesseerd uit met een knieblessure. In januari ging hij onder het mes en de verwachting was dat hij na het carnavalsweekend weer in actie kon komen. Dat viel echter tegen. Hij kon pas deze week weer de trainingen hervatten. "Boulahyan heeft als kaatser en vrije man getraind en kan zaterdagavond nog niet in actie komen. Buiten Nicky Vromans (voetblessure) en Mohamed el Moussaoui (geschorst) is iedereen inzetbaar," zo vertelde hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

In de heenwedstrijd speelde RBC teleurstellend met 0-0 gelijk. Memisi (lat) en El Moussaoui (paal) kwamen niet tot scoren. Het kostte de Roosendalers de eerste periodetitel. Sinds afgelopen weekend is RBC wel in het bezit van de tweede periodetitel, en heeft daardoor een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Memisi, El Allaoui; Van der Kruyssen, Numanovic, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd