Interviews
Meest recente interviews

De wedstrijd van toen: RBC ? Grenswachters 0-2

Gepost door:ForzaRbc // 2015-01-29 00:00:00 // 4151 keer bekeken

"Het begint al met dat er twee spelers te laat komen. Het ging maar om zes minuten, maar toch" zo verzuchtte hoofdtrainer Erwin van der Woerdt na afloop van het duel tussen RBC en Grenswachters. De thuisploeg heeft tien minuten eerder gedesillusioneerd het veld verlaten door een 0-2 nederlaag. Het zou tot nu toe tot die ene nederlaag blijven.

Door het te laat komen van Mohamed el Moussaoui en Mohamed Boulahyan beginnen Andrej Numanovic en Anouar el Khassim in de basis. Van te voren was het gevaar Gino Boer al meerdere malen aangegeven. De spits werd dit seizoen overgenomen van sv MOC17, waar hij vorig seizoen tot elf treffers kwam in de Tweede Klasse E.

RBC begint goed aan het duel en zet de thuisploeg vast. Enkele afstandsschoten zijn het gevolg. De Roosendalers weten echter niet door de verdedigingsmuur te komen. Halverwege de eerste helft gaat het mis. El Khassim probeert een tegenstander in de middencirkel uit te kappen, maar dat gaat fout. Gino Pieter was op datzelfde moment al in een voorwaartse beweging om zich op de helft van de tegenstander aan te bieden als afspeelmogelijkheid. Er ontstaat een gapend gat in de verdediging. Via de rechterkant wordt de meegelopen Boer aangespeeld. Danny Mathijssen probeert de aanval van de bezoekers nog af te breken, maar de sluwe spits schiet met een diagonaal schot binnen.

Na de voorsprong van de bezoekers schiet Boer op bijna identieke wijze de 0-2 binnen. Roy van Oeveren werkt de bal niet goed weg en het daaropvolgende kopduel wordt verloren door Mathijssen. Boer breekt voor de tweede maal door en komt aan de rechterkant het strafschopgebied binnen. Hij schiet de bal weer diagonaal en via de binnenkant van de paal valt de bal in het doel. Doelman Thierry Aarts wordt twee maal kansloos gelaten en zou zelfs in de gehele wedstrijd geen bal aanraken.

Vlak voor de rust wordt El Khassim geslachtofferd en komt El Moussaoui in het veld. De behendige buitenspeler zorgt voor nieuw elan en de aansluitingstreffer hangt in de lucht. Numanovic ziet echter twee maal zijn kopbal van de lijn gehaald worden.

In de tweede helft houdt RBC Grenswachters 45 minuten in de tang, maar kansen worden niet gecreerd. Ruim tien minuten voor tijd krijgt een speler van de bezoekende ploeg zijn tweede gele kaart en kan vertrekken. Maar ook tegen tien man kan RBC niets uitrichten tegen de fysiek sterke ploeg.

Ook aanvoerder Lars de Voogd herinnert zich nog de fouten in die wedstrijd: Wat ik nog weet is dat we vrij snel 2-0 achter kwamen door niet goed verdedigend ingrijpen. Dan speel je verder de gehele wedstrijd tegen jezelf, natuurlijk. Grenswachters zakte daarna ver in en probeerde er op de counter uit te komen. Als we dan zelf ook de aansluitingstreffer niet maken dan wordt het lastig. Uiteindelijk verlies je dus terecht, omdat je te weinig kan creren en te makkelijk de goals weggeeft.

De aanvoerder van RBC verwacht geen ander spelbeeld van de tegenstander. Ik verwacht dat Grenswachters op dezelfde manier zal gaan spelen als dat ze bij ons thuis deden. Inzakken en op de counter gokken met hun aanvallers. Daarnaast zijn het allemaal grote gasten die graag de duels opzoeken. We spelen uit wat ook niet in ons voordeel is. Kijk maar naar ODIO-uit. Publiek tegen ons, een ploeg die alles geeft en een zwakke scheidsrechter. Al met al zullen we dus een goede wedstrijd moeten spelen om de punten mee terug te nemen naar Roosendaal. Wel spelen we na de winterstop beter als ervoor. Er zit op momenten meer snelheid in het spel, laten we de bal sneller gaan en hebben we een spits die in vorm begint te komen (Andrej Numanovic red.) en die zijn doelpuntjes meepakt.

Volgens De Voogd zal RBC net als in de andere competitieduels weer veel in balbezit zijn en op de helft van de tegenstander spelen. We proberen altijd ons eigen spel te spelen, dus ook komende zondag. Dit houdt in dat we veel in balbezit zijn en op de helft van de tegenstander gaan spelen. Het gevaar is wel dat je moet oppassen voor de counters. De kansen die we dan gaan krijgen zullen we moeten benutten. Als je dan ook nog zo min mogelijk standaardsituaties weggeeft is het meeste gevaar weg. Hopelijk ligt het veld er fatsoenlijk bij, zodat we ook lekker de bal rond kunnen laten gaan. Daar zijn we toch echt het beste in.

Voor het eerste elftal van RBC is dit een belangrijk duel. Over drie wedstrijden de laatste twee periodes duren negen duels is bekend wie de tweede periodetitel in de wacht sleept. RBC staat samen met Grenswachters bovenaan. De wedstrijd tegen Grenswachters is de enige pot die we verloren hebben in de competitie. Daar balen we als groep natuurlijk van. Ik denk dan ook dat de hele groep nu graag laat zien dat we wel van ze kunnen winnen en het belang van de wedstrijd is ook duidelijk. Als we de punten pakken, doen we hele goede zaken in de periode. Dit zal met honderd procent inzet moeten gebeuren want het is een fysieke ploeg die graag de duels opzoekt. We zullen dus de bal snel moeten laten gaan en in beweging zijn. Als we meegaan in het spel van hun, zullen we het weer erg lastig krijgen, zo besluit de aanvoerder.

Vermoedelijk wordt 'De Tank' belast met het bewaken van Boer. Pieter heeft al eerder bewezen een spits uit te kunnen schakelen. Mathijssen zal daarentegen mogelijk weer naar het middenveld worden gedirigeerd. Hij speelde afgelopen zondag ook op het middenveld en deed dat eveneens in de voorgaande oefenduels. Het zorgt voor extra stootkracht en snelheid in het spel. Bij de aanwezigheid van Mike Alderson neemt Nicky Vromans zijn vertrouwde linksbackpositie weer in.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Van Oeveren; Vromans; Mathijssen, De Voogd (c), Van der Kruyssen; El Moussaoui, Numanovic, Alderson