Mitch Klijn is weer terug op de velden

Gepost door:ForzaRbc // 2015-01-24 00:00:00 // 3355 keer bekeken

Het heeft ruim een jaar geduurd, maar Mitch Klijn maakte in het oefenduel met Terneuzese Boys zijn rentree in het shirt van RBC met het vertrouwde nummer tien op de rug. Zonder problemen doorstond hij de test afgelopen dinsdagavond.

Voorzichtig was Klijn wel. Ik denk inderdaad nog wel een beetje na over mijn knie, maar ik ging wel gewoon genoeg duels aan. Ik heb er geen last van als ik een goede warming-up doe, zo stelt hij. 

In december 2013 werd door middel van een kijkoperatie aangetoond dat de voorste kruisband was afgescheurd. En jaar mocht hij niet voetballen, zo viel toentertijd te lezen op RBCvoetbal.nl. Desondanks stond hij in januari voor het begin van het oefenduel met FC Bergen een balletje te trappen met Nicky Duyvelaar. Haha, ja dat vraagt iedereen zich af. Ik ben een apart geval. Normaal gesproken kan iemand dat niet. Ik heb toen toch ook gewoon mijn wedstrijd uit gevoetbald. Daarom is het ook niet te geloven dat ik mijn kruisband heb afgescheurd. Als ik geen slotklachten had gehad, zou ik het waarschijnlijk niet eens merken dat mijn kruisband afgescheurd is.

Eind september 2014 maakt de aanvallende middenvelder vervolgens zijn rentree op het trainingsveld. Het gaat echter wr mis. Klijn blijft met zijn voet in het veld steken en voelt iets knappen in zijn zojuist herstelde knie. De echo laat blijken dat de meniscus kapot is en de binnenband beschadigd. De speler moet weer twee maanden aan de kant blijven. 

Vertrouwen was er weinig bij verschillende mensen bij RBC. De enige die er nog vertrouwen in heeft is Mitch zelf. Dat is natuurlijk wel het belangrijkste, zo luidde de algemene denkwijze. Ook hoofdtrainer Erwin van der Woerdt verbaasde zich over de mentale weerbaarheid van zijn nummer tien. Ik heb wel eens gedacht: 'Hoeveel pech kan je hebben?'. Eerst voor de tweede keer je kruisband scheuren en dan, als je na bijna een jaar weer begint met trainen, met je voet in het veld blijven steken en met dan weer schade aan de meniscus tot gevolg. Dat is echt botte pech. Uiteindelijk ga je in beide gevallen weer revalideren, omdat je weer wilt voetballen. En er is niks vervelender voor een sporter dan aan de kant te moeten staan toekijken. Ik weet dat het voor Mitch soms erg lastig is geweest, maar ik ben blij voor hem dat hij nu weer op het veld staat en zelfs de eerste wedstrijdminuten heeft gemaakt, zo stelt van der Woerdt.

Ik heb zeker momenten gehad dat het lastig was, zo vult Klijn aan. Het moment toen ik met mijn voet in het veld bleef steken en toen de daaropvolgende echo uitwees dat mijn meniscus kapot was, heb ik wel even nagedacht of ik het risico nog wilde nemen. Maar ik vind het spelletje te leuk dus heb ik  toch besloten om door te gaan. Mijn ouders zijn hier zeker belangrijk in geweest, maar ook mijn oma. Ik heb veel gesprekken gevoerd, die zeker hebben geholpen.

Ook het elftal liet hem niet in de steek. Ik ben altijd opgenomen in het team. Alleen is het wel lastig om op de bank te zitten met de gedachte dat ik ook graag mee wil doen.

Op 17 januari mag de aanvallende middenvelder voor het eerst weer minuten maken in een oefenduel tegen Terneuzese Boys. In de tweede helft gaat Klijn warmlopen samen met zijn maatje Remko van der Kruyssen, die al eerder het veld mag betreden ten faveure van Andrej Numanovic. Ruim tien minuten voor tijd trekt ook de van Oranje Wit A1 overgekomen speler het trainingspak uit en zien we sinds een half jaar weer een speler met het rugnummer tien op het shirt verschijnen. Mohamed el Moussaoui gaat vervolgens plaatsmaken voor de ruim een jaar geblesseerde Klijn. In het Herstaco Stadion staan vervolgens de aanwezige RBC-supporters op om te applaudisseren voor de nummer tien van RBC. Klijn past zich moeiteloos aan en krijgt in de tweede helft nog een kans, maar zijn schot verdwijnt recht in de handen van de keeper van Terneuzese Boys. Bedankt voor het applaus en de aanmoedigingen. Ik werd er een beetje verlegen van, haha. Maar ik vond het cht geweldig. Nogmaals bedankt! zo vertelt Klijn na afloop.

Aanstaande zondag zal hij beginnen vanaf de bank, maar de middenvelder zal vermoedelijk in de tweede helft erin komen om zijn eerste officile minuten mee te pakken. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd