"De aanwezigheid van RBC Roosendaal was een geweldige vorm van city marketing"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-26 00:00:00 // 3130 keer bekeken

RBC Roosendaal ging in juni 2011 failliet. In een artikel van Gazet van Roosendaal werd, drie jaar na dato, met drie Roosendalers gesproken.

"Op vrijdagavonden kun je tegenwoordig een kanon afschieten en raak je niemand in de horeca van Roosendaal. Toen onze club er nog voetbalde was er altijd reuring en waren de cafs vol," zo vertelt Rob van Sprundel, indertijd een betrokken sponsor. De 45-jarige ondernemer ervaart ook nog een persoonlijk nadeel. "Als ik thuis vertelde dat ik naar RBC ging was dat een goed geaccepteerd excuus, als ik nu meedeel vrijdagavond de stad in te gaan moet ik eerst praten als Brugman."

Drie jaar na het faillissement van RBC Roosendaal is Van Sprundel nog altijd teleurgesteld in de beslissing van de gemeenteraad toendertijd om geen garantstelling af te geven. "Voor veel ondernemers was het naast een leuke voetbalavond ook tweewekelijks een ideaal moment om te netwerken. De aanwezigheid van RBC Roosendaal was een geweldige vorm van city marketing en zowel sociaal als zakelijk een verrijking voor onze stad."

"Ik denk dat de politiek zich nog eens goed achter de oren moeten krabben," zo gaat Marc Bodenstaff, een trouwe bezoeker van thuiswedstrijden in de tijd van RBC Roosendaal, verder. "Er worden nu allerlei dingen bedacht en initiatieven ontwikkeld om Roosendaal weer te laten opbloeien, terwijl ze met RBC een voorziening in huis hadden die een meerwaarde had. Voor een relatief klein bedrag hadden ze de betaald voetbalorganisatie in de lucht kunnen houden. Nu zijn de financile gevolgen vele malen groter."

Bodenstaf komt tegenwoordig niet meer kijken. "Ik weet dat ze een doorstart hebben gemaakt in het amateurvoetbal in de Vijfde Klasse. Op Facebook zie ik wel eens wat voorbij komen, maar daar houdt het wel mee op."

De neefjes van Wesley Koevoet spelen in de huidige jeugdopleiding van RBC, maar hij reageert iets genuanceerder: "Ik heb geen inzage in de exacte beweegredenen van de gemeente, maar ik denk dat ze nu ook wel in de gaten hebben dat de beslissing te impulsief was. Als ze het stadion toen direct hadden gekocht en hadden gezorgd voor meer bedrijvigheid van horeca en spel- en activiteitencentra ter plekke, dan had betaald voetbal in Roosendaal er heel anders uitgezien. Helaas hebben de korte termijnargumenten waarschijnlijk de overhand gehad."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd