Van der Woerdt: "We zijn overklast door Dubbeldam"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-21 00:00:00 // 2833 keer bekeken

Afgelopen zondag verloor RBC kansloos van Derdeklasser Dubbeldam. Het was voor het eerst dit seizoen dat RBC onder zware druk kwam, en ook nog eens 45 minuten lang helemaal ondersteboven werd gespeeld.

"Tegen Dubbeldam kwamen we er de eerste helft niet aan te pas en werden zelfs overklast. Dat hebben we nog niet meegemaakt met deze groep", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. "De onderlinge afstanden tussen de linies waren te groot, afspraken werden niet nagekomen en enkele spelers haalden de eerste helft niet hun niveau. Normaal gezien is bij een 0-3 achterstand de wedstrijd gespeeld, maar je weet ook dat de tegenstander een stapje minder gaat doen. Wij deden er juist een extra de tweede helft en dan moet het meezitten door een snelle goal te maken. Die maakten we en dan heb je goede hoop dat het kan kantelen. We hadden een 100% penalty moeten krijgen en dan had ik het nog wel eens willen zien. Maar als telt niet, je moet het doen. Uiteindelijk verliezen we terecht met 1-4 en verliezen we ook nog een speler door een inmiddels veel besproken rode kaart," zo laat Van der Woerdt weten op RBCvoetbal.nl

Aankomende zondag is minimaal een speler niet inzetbaar. Mitch Klijn is pas na de winterstop weer present. Het meespelen van Andrej Numanovic is nog een vraagteken. De aanvaller heeft last van een hamstringblessure, die hij opliep in de eerste helft van het bekerduel met Dubbeldam. Hij zal vanaf de bank beginnen.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Allaoui; El Moussaoui, Boulahyan, Alderson