Van der Woerdt: "Wij spelen voor de winst"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-15 00:00:00 // 2837 keer bekeken

Morgenmiddag staat de derde ronde van het bekertoernooi op het programma. RBC ontvangt in het eigen Herstaco Stadion Dubbeldam. Die club staat momenteel op de tweede plaats in de Derde Klasse B.

Dubbeldam heeft zich de afgelopen twee jaar flink versterkt. Het koppelt veel fysiek aan voetballend vermogen. Zo staat er in de spits een speler van 1.90 meter en ook achterin in het centrum staan twee reuzen. "Ik heb ook gehoord dat ze veel lengte hebben en goed verzorgd voetbal spelen, een dynamisch middenveld en een goede spits hebben. Maar wij hebben zeker kans met onze snelheid op de flanken, en onze verdediging heeft wel bewezen dat ze hun mannetje staan," zo stelt Van der Woerdt. 

In de wedstrijd tegen ODIO, toen RBC de periodetitel misliep, wisselde de hoofdcoach spits Mohamed Boulahyan voor Andrej Numanovic, een vrij risicoloze wissel. Uiteindelijk werd er door de Roosendalers niet meer gescoord en zag het de periodetitel richting Steenbergen verkassen. Of Van der Woerdt nu wel risico gaat nemen, als de situatie daarom vraagt, om met twee centrumspitsen te gaan spelen laat hij in het midden. "Deze wedstrijd wordt heel serieus aangepakt, en er telt maar n ding tijdens de beker en dat is spelen voor de winst. Hoe we dat gaan doen als we iets moeten forceren, zullen we afhankelijk van het verloop van de wedstrijd bekijken."

Afgelopen dinsdagavond werd er geoefend tegen Derdeklasser Internos. Er werd met 1-2 verloren, maar Van der Woerdt zag voldoende aanknopingspunten. "Het resultaat zegt niet zoveel, het gaat mij meer om de uitvoering van afspraken en het veldspel. En wij waren heersend, maar we miste de scherpte in de laatste bal in de zestien meter. Als je acht keer via de zijkant of centraal doorkomt, moet de eindpass goed zijn. Daar hebben we donderdag op getraind. Daarnaast waren we bij de tegengoals niet scherp. Bij de eerste goal scoorde Internos vanuit een corner, waarbij we drie man over hadden en de tweede goal was een overtreding op Danny (Mathijssen red.). Maar het was een goede testcase voor zondag."

Komende zondag zijn er minimaal twee spelers niet inzetbaar. Hamza el Khassim zit nog in de lappenmand met een hardnekkige liesblessure, die hem het gehele seizoen al parten speelt en Mitch Klijn zit nog aan de kant met een knieblessure. Zakaria ben Slimane is nog een vraagteken. Hij heeft last van zijn hamstring. Opvallend is dat Nicky Vromans mogelijk toch kan spelen. "Bij Vromans is het nog afwachten en dat beslissen we pas zaterdagavond. Hij is heel de week behandeld en ik hoop dat het meezit, zodat hij inzetbaar is aanstaande zondag. We gaan daarin geen risico nemen."

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren. Vromans; De Voogd (c), Memisi, Van der Kruyssen; Alderson, Boulahyan, El Moussaoui





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd