Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der woerdt: "Afgelopen zaterdag was een fantastische teamprestatie"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-18 00:00:00 // 2902 keer bekeken

Afgelopen zaterdagavond won RBC de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Gastel. De ploeg van hoofdcoach Eric Hellemons was voorafgaand aan het duel nog koploper, maar moest na afloop zien hoe de oranje-witten stegen naar plek twee.De volgende dag kreeg de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt zelfs de koppositie in handen, toen bekend werd dat Steenbergen op bezoek bij Lepelstraatse Boys met 2-1 verloren had en NSV DIOZ op een gelijkspel hield.

In de wedstrijd tegen SC Gastel wist RBC de kansen die het kreeg wel om te zetten in doelpunten, waar dat in de eerdere wedstrijden een stuk minder makkelijk ging. "We hebben inderdaad wedstrijden gehad waarin we veel kansen gemist hebben, maar de laatste drie wedstrijden voor de competitie maken we er elke wedstrijd vier. Kansen worden niet expres gemist, maar het is altijd goed te kijken wat er precies fout gaat. Vaak heeft dat te maken met rust in het zestienmetergebied, bezetting voor de goal en het overzicht bewaren. Als je ziet hoe Anouar die eerste bal het net binnen schiet tegen SC Gastel, dan straalt daar overtuiging uit. Dat tekende hoe graag we wilden winnen. Zaterdag was echt een fantastische teamprestatie," zo stelt Van der Woerdt.

Komende zondagmiddag speelt RBC de eerste wedstrijd in de knock-out fase van het bekertoernooi. Dan komt Vierdeklasser Koewacht op bezoek. Een ploeg die onderin de middenmoot van de Vierde Klasse A bungelt. De verwachting is dat deze ploeg in gaat zakken.

Komende zondag mist Van der Woerdt nog enkele spelers: "Redouan el Allaoui is nog geschorst, Mitch Klijn wordt aanstaande dinsdag geopereerd, Mike Schalk is nog herstellende van zijn enkel en Nicky Vromans heeft nog steeds last van zijn enkel en heeft aangepast getraind."

De kans is zeker aanwezig dat RBC door weet te gaan in het bekertoernooi. In feite is RBC het aan haar stand verplicht om door te bekeren. Maar wie heeft Van der Woerdt het liefst als tegenstander in de volgende ronde? "We willen zover mogelijk komen in de beker, dus qua kans om door te gaan hoop ik op een niet al te sterke tegenstander, maar het zou ook wel leuk zijn om tegen een gerenommeerde club te spelen en de uitdaging aan te gaan om die te verslaan. Maar laten we eerst maar eens voorbij Koewacht komen."

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; Memisi, De Voogd (c), El Moussaoui; Alderson, Boulahyan, A. el Khassim.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd