Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Oud-trainer Wally Jansen overleden

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-16 00:00:00 // 4244 keer bekeken

Oud-voetbaltrainer Wally Jansen is op 69-jarige leeftijd plotseling overleden in zijn woonplaats Terheijden Oosterhout.

Jansen was in de periode 1990-1994 hoofdtrainer van RBC Roosendaal.Ook was hij meerdere jaren actief bij Moerse Boys, TSC, Longa, DESK en Schijndel.

---

Arthur Verbraak, voorzitter van de Supportersvereniging RBC, schreef de volgende in memoriam:

In het seizoen 1990-1991 maakte RBC kennis met Wally Jansen als hoofdtrainer. Voor de Oosterhouter de eerste stappen als trainer in het betaald voetbal. De oud-speler en -trainer van TSC zorgde voor een ommezwaai binnen RBC door een eigen staf mee te brengen, iets geheel nieuws bij RBC. Naast Jansen kwamen ook Jacques de Graaf en Jan Vissers als respectievelijk elftalleider en verzorger naar Roosendaal.

Daarnaast bracht Jansen een aantal kleurrijke spelers mee die hij al jaren kende door zijn tochten over de velden. Wat te denken van draaikontje en voormalig Willem II-ster Frank van Straalen en de bij Willem II en PSV opgeleide Cemal Yilmaz, een Turkse technicus met Tilburgs accent. Onder Wally Jansen brak ook Pierre van Hooijdonk definitief door en werd hij een gewilde speler bij diverse clubs. Onder Jansen swingde RBC het seizoen in zoals nooit vertoond.

In het tweede seizoen van Jansen in Roosendaal was zijn hand nog meer zichtbaar. Het vertrek van Van Hooijdonk werd meer dan fantastisch opgevangen door het aantrekken van John Mutsaers. RBC ging op zaterdagavond spelen en had een primeur: Telstar kwam gewoonweg niet opdagen. Later zou de toen 47-jarige Paul van der Meeren in IJmuiden onder de lat staan in de wedstrijd tegen RBC, waarmee hij de oudste profvoetballer in een competitieduel ooit werd. In de beker moest Feyenoord tot het uiterste gaan tegen het goed georganiseerde RBC, dat uiteindelijk met 1-2 verloor. Peter Keepers was een nieuw opkomend en helaas weer snel vergaan talent. Het zat Jansen niet mee, want RBC pakte bijna de periode tegen VCV Zeeland door met 4-0 te winnen, een beslissingswedstrijd tegen Eindhoven in het Willem II stadion ging helaas verloren.

In het seizoen 92-93 had Jansen een ongekend sterke selectie met ook aanvaller Peter Wubben, die samen met Mutsaers een koningskoppel vormde. Ook verraste Jansen door de dertiger Sjef de Kort van TSC aan te trekken die al een leven als prof bij NAC achter de rug had. In december zette het team van Jansen in een rechtstreekse topper de latere kampioen VVV met 5-1 te kijk. Het was ook het seizoen van de 0-1 tussenstand tegen ADO Den Haag, die na een sneeuwbui en een vechtpartijtje (nadat Danny Hoekman rood kreeg en Jansen te lijf wilde gaan) werd omgezet in een 6-1 overwinning.

In het laatste jaar van Jansen bij RBC werd de Zwaanhoeftribune gebouwd en op het veld bouwde Jansen aan zijn droomelftal met een voorhoede met Jimmy Simons, Romano Sion en in het midden John Mutsaers. In het doel Christol van Campenhout, achterin Appie Jurgens, Roy Hendriksen, Arjan Magielse en Eric Hellemons. En met een middenveld met Michel Roovers, Ger Voets en Cemal Yilmaz was het smullen op de Luiten. Toch eindigde RBC slechts op de veertiende plaats. RBC ging samenwerken met Feyenoord en Jansen vertrok terug naar het amateurvoetbal om plaats te maken voor Wim Koevermans, Andr Hoekstra en Piet de Visser. Jansen flikte met Schijndel zijn kunstje nog een keer. De dorpsclub ging met eenzelfde staf en veel bekende spelers van de tweede naar de hoofdklasse. Het was een mooie tijd met een fijn mens, die Wally Jansen. Een grap en sigaar, zo herinner ik hem.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd