Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Woerdt: "Wij gaan ons eigen spel spelen"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-10 00:00:00 // 2826 keer bekeken

Morgenavond staat de kraker tussen SC Gastel en RBC op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt begint als nummer vier van de Vierde Klasse B aan het duel, maar kan bij winst de koppositie voor minimaal n dag in handen krijgen.

SC Gastel heeft een jonge ploeg met enkele jaren ervaring in de Derde Klasse, waar men steevast onderin de middenmoot eindigde. Twee jaar geleden ging het fout, waarna de ploeg van huidig hoofdcoach Eric Hellemons degradeerde naar de Vierde Klasse. Daar eindigde het afgelopen seizoen als tweede, maar wist via de nacompetitie geen promotie veilig te stellen. Dit seizoen wordt opnieuw een gooi gedaan naar het kampioenschap. Momenteel bezet SC Gastelde eerste plek met drie punten meer dan RBC.

Hoofdtrainer Van der Woerdt is blij dat RBC eindelijk weer eens tegen een ploeg speelt die zelf ook wil voetballen. "Gastel heeft een jonge ploeg met veel druk vooruit en veel beweging op het middenveld, geen ploeg die een muur voor het eigen doel zal optrekken", zo laat de hoofdtrainer op RBCvoetbal.nl weten.

SC Gastel verloor vorig seizoen geen enkel duel op het eigen veld. Alleen twee gelijke spelen werden toegestaan. Ook dit seizoen werd er thuis nog geen puntverlies geleden. RBC bewandelt juist de andere weg. Er werd al twee maal puntverlies in eigen huis geleden, maar in de uitduels werd alles gewonnen. Er werd zelfs geen tegengoal gencasseerd.

De ploeg van hoofdtrainer Van der Woerdt ziet kansen om de winst mee naar huis te nemen: "Wij zijn er klaar voor en gaan uit van eigen kracht. We zullen gewoon ons eigen spel spelen." Buiten de langdurig geblesseerde Mitch Klijn en Mike Schalk zijn ook Nicky Vromans en Zakaria Ben Slimane twijfelgevallen. Beide spelers hebben last van een enkelblessure. Redouan El Allaoui is nog geschorst.

De wedstrijd tussen SC Gastel en RBC wordtkomende zaterdagavond gespeeld om 19.30 uur op Sportpark Blankershove.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; S. Memisi, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Moussaoui; A. el Khassim, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd