Van der Woerdt: "We gaan gewoon voor de winst"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-09-15 00:00:00 // 2919 keer bekeken

RBC speelt dinsdagavond om 20.00 uur het laatste groepsduel in het bekertoernooi. De oranje-witten nemen het dan op tegen Lewedorpse Boys, dat evenveel punten heeft als de Roosendalers. De wedstrijd is gratis toegankelijk.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt mist naast de geblesseerden Mike Schalk en Mitch Klijn ook Danny Mathijssen, die pas later aansluit. De Pitbull traint eerst zijn elftal RBC U15 en sluit zo snel mogelijk aan. Hamza el Khassim is weer fit en inzetbaar.

Afgelopen weekend werd simpel gewonnen van Lepelstraatse Boys (0-5 winst). De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar het vizier was bij teveel spelers niet op scherp. "We speelden zoals we vooraf voor ogen hadden en altijd willen spelen. Veel druk vooruit, hoog baltempo en snel wisselen van kant. We wilden ook snel een goal creren en dat is gelukt. Enige minpunt was de afwerking. Ik heb twaalf vrije schotkansen genoteerd de eerste helft, vele daarvan waren recht op de keeper of te zacht geplaatst. Dat was ook n van de puntjes die zijn besproken in de rust. En dat hebben ze goed opgepikt, want als je dan ziet hoe Mo (el Moussaoui red.) vol overtuiging de vierde goal binnen schiet en Mike (Alderson red.) de vijfde, dat is fantastisch! Ik vond dat we de tweede helft iets teveel gingen lopen met de bal en dat het tempo terugzakte, maar ik was zeer tevreden met het veldspel en het allerbelangrijkste: het resultaat."

RBC heeft aan een gelijkspel genoeg tegen de Zeeuwse Zaterdagvierdeklasser, maar de ploeg van Van der Woerdt drukt het gaspedaal morgen vanaf minuut n weer in. "Ook morgen gaan we weer voor de winst, we gaan niet gokken of spelen op een gelijkspel. Dat past niet bij onze visie en speelstijl. Tegen een veel betere tegenstander passen we ons misschien aan door verder in te zakken, maar dat zijn we niet gewend en we moeten de lijn van zondag weer doortrekken", zo besluit de hoofdtrainer.

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; S. Memisi, Pieter, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), Van der Kruyssen, El Moussaoui; Numanovic, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd