'RBC mag geen muziek meer draaien van Buma/Stemra'

Gepost door:ForzaRbc // 2014-09-07 00:00:00 // 2931 keer bekeken

Sinds dit seizoen is er geen muziek meer te horen in het Herstaco Stadion tijdens de warming-up van het eerste elftal, in de rust of na afloop. Alleen in het supportershome wordt er muziek gedraaid. "Daar hebben we dan ook voor betaald aan Buma/Stemra," zo laat vice-voorzitter Jos Hack aan RBCFans.nl weten.

Buma/Stemra is een stichting voor belangenbehartiging in Nederland voor componisten, tekstdichters en muziekuitgevers op het gebied van muziekauteursrecht. RBC zou per jaar ongeveer 2500,- moeten betalen om muziek te mogen draaien in het stadion. "Een enorm bedrag, wat we niet zo maar op tafel kunnen leggen," zo laat Pierre van Oosterhout, die verantwoordelijk is voor mediazaken, weten. "We hebben afgelopen seizoen in mei zelfs een aanslag gekregen van Buma/Stemra om te betalen. Dat hebben we via de KNVB terug kunnen draaien," zo vult Hack aan.

Mogelijkerwijs is afgelopen seizoen een controleur van Buma langs geweest, om te constateren dat er 'onbetaald' muziek wordt gedraaid."Het wordt berekend aan de hand van het aantal zitplaatsen. De Westtribune en de Hoofdtribune huren wij niet, maar volgens Buma/Stemra zou het in theorie mogelijk zijn dat er 5000 man in het stadion zit tijdens een wedstrijd, dus dan krijg je zo'n exorbitant bedrag.We mogen alleen muziek van RBC zelf draaien. Die hebben we immers zelf geproduceerd."

Niet alleen Buma/Stemra zorgt voor problemen. Ook Fox Sports vraagt hoge bedragen. "Wij zouden graag live Eredivisiewedstrijden uit willen zenden op de televisie in het supportershome, maar dan moeten we 100,- per maand betalen. Ook dat is dus van de baan. We kunnen het gewoon niet betalen," zo besluit Hack.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd