Van der Woerdt: "We moeten de competitie meteen goed starten"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-09-06 00:00:00 // 2710 keer bekeken

RBC speelt morgen de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in het Herstaco Stadion tegen RKVV METO. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt speelde een goede voorbereiding, maar soms werd ook de kwetsbaarheid van de ploeg aangetoond.

Buiten de geblesseerden Mike Schalk en Mitch Klijn is iedereen fit. Jagjah Memisi, Anouar el Khassim en Zakaria ben Slimane doen morgen mee met het tweede elftal om ritme op te doen.

RBC had moeite met de Zondag Vierdeklassers. Een kleine overwinning op NSV (2-1), een nederlaag tegen HSC'28 (1-0) en een benauwde overwinning op Luctor'88 in het bekertoernooi (4-5). "Tegen HSC en NSV waren het potjes van 45 minuten en in beide wedstrijden speelden we in een te laag tempo. Er werd teveel gelopen, te lang gewacht met inspelen en daardoor was het moment van inspelen weg. Tegen Luctor'88 speelden we gewoon goed, alleen kosten vier persoonlijke fouten je bijna de overwinning. Qua spelbeeld had een 8-2 een relere uitslag geweest en de verhoudingen beter weergegeven."

METO is morgen de eerste tegenstander. Normaal gesproken een van de sterkere tegenstanders in de Vierde Klasse B. De RBC-selectie is erop gebrand om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen: "Er wordt verschrikkelijk hard getraind en men ontziet elkaar niet. Ze hebben zelf ook het verschil ondervonden van bijvoorbeeld de eerste helft tegen SPS en de tweede helft. Dat was een wereld van verschil in tempo van spelen en doorbewegen, het spelplezier droop ervan af. Dat zie je op trainingen ook terug. We moeten de competitie meteen goed starten en een serie van overwinningen zien neer te zetten," zo besluit Van der Woerdt.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Pieter, H. el Khassim, Van Oeveren, Vromans; Mathijssen, De Voogd (c), Van der Kruyssen; El Moussaoui, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd