Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Nicky Vromans een talent met een missie

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-22 00:00:00 // 3315 keer bekeken

Op 23 april van dit jaar maakte RBC de komst bekend van Nicky Vromans. Het 17-jarig talent speelde de afgelopen twee seizoenen voor FC Dordrecht, maar veel mensen vroegen zich af waarom een talent van FC Dordrecht A1 voor Vierdeklasser RBC kiest.

Vromans stond bij zijn oude club FC Dordrecht A1 als een enorm talent bekend. Iedereen kende de linksback bij de nieuwbakken Eredivisionist. Een aantal maanden later staat hij op een trainingsveld van Cluzona namens RBC te spelen tegen Vijfdeklasser Rimboe. Hij kon naar Kloetinge en ook naar RKVV Roosendaal, maar hij wilde naar RBC, zo vertelt Rick Vromans, de vader van Nicky, langs de kant tegenover RBCFans.nl. Toen heb ik gezegd: 'Als jij graag naar RBC wil jongen, dan gaan we jou daar naar overschrijven'.

De kans dat RBC-supporters na dit seizoen nog van het jonge talent kunnen genieten is niet heel groot. Dit zien we als een overbruggingsjaar. Ik kon namelijk het bedrag niet meer op tafel leggen om Nicky bij FC Dordrecht te houden, zo legt Vromans senior uit. Dus zien we dit als tussenoplossing. Van FC Dordrecht komen ze halverwege het seizoen kijken naar Nicky om te zien of hij goed genoeg is voor Jong FC Dordrecht. Want dan wordt alles wel betaald. Het is de keiharde wereld van het Betaalde Voetbal. Ditzelfde fenomeen komt ook voor bij de jeugdopleiding van RBC. Het bedrag is weliswaar een flink stuk lager, maar ook bij RBC vallen er jeugdspelers af door de financin die niet meer te betalen zijn door ouders.

Inmiddels heeft RBC de score tegen Rimboe opgevoerd tot ver boven de tien goals. Er is echter n speler die wel heel graag wil, maar nog niet tot scoren kwam. Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt heeft de jonge fantast inmiddels van de linksback naar het middenveld gedirigeerd. Hij wil heel graag, dat zie je. Ik denk ook niet dat hij het heel erg vind dat hij weg moest bij Dordrecht voor een jaar. Hij kan dit jaar ook veel leren van oud-prof Danny Mathijssen in dit elftal. Ook de RBC-supporters die verdeeld langs de kant staan valt de drang van de jonge Vromans op. Er wordt inmiddels hardop gehoopt op een doelpunt voor hem. Enkele seconden voor het einde weet hij de bal diagonaal over de grond achter de doelman van Rimboe te krijgen en bepaalt hij daarmee de eindstand op 16-1. Met een flikflak viert hij zijn treffer. Het is nog een acrobaat ook, zo wordt er gelachen langs de kant.

RBC heeft naast Danny Mathijssen nog een oud-prof die iets dichter bij de positie van Nicky Vromans komt, namelijk hoofdtrainer Erwin van der Woerdt, die voornamelijk als rechtsback opereerde. Je kan zeker zien dat Nicky een talentvolle speler is. In zijn balbehandeling, snelheid van handelen en zijn inzet op de training. Of dat genoeg is om het betaalde voetbal te halen zal de toekomst uitwijzen. Het is natuurlijk zonde dat hij zijn voetbalopleiding op financile gronden heeft moeten afbreken. Ik hoop dat Dordt zijn belofte nakomt en hem blijft volgen. Aan de andere kant denk ik dat dit een goed leerjaar voor hem gaat worden. Hij speelt nu met allemaal volwassen kerels, fysiek sterker, meer voetbalbagage en krijgt daardoor meer weerstand dan van het spelen tegen zijn leeftijdsgenoten. Dat zal hem sterker maken en sneller laten ontwikkelen dan zijn leeftijdsgenoten, ondanks dat het speltechnische niveau van een BVO misschien hoger ligt.

Naast een goede mentaliteit in het veld kan een goede mentaliteit buiten het veld zeker helpen om de stap naar het profvoetbal te maken: Ik ken Nicky nog maar een week of drie, maar zoals hij nu op mij overkomt is het een jongen die niet snel gekke dingen doet buiten het veld. Hij is een echte liefhebber. Altijd op tijd en hij heeft heel de zomer elke dag doorgetraind na zijn blessure om fit aan de start van het seizoen te verschijnen. Dat zegt iets over iemands mentaliteit. Zoals ik het nu inschat is het een jongen die een hekel heeft aan verliezen en dat is een goede eigenschap.Dat Vromans er alles aan doet om het te halen laat hij ook tegenover RBCFans.nl weten:Ik ga naar het Johan Cruijff College, en die eisen dat ik vier keer moet trainen. En dat doe ik ook om topfit te blijven voor die kans die gaat komen.

Van der Woerdt heeft ook nog advies voor de jonge back, met een persoonlijk verhaal: Altijd keihard blijven werken, zowel op de trainingen als in de wedstrijden en hopen op een tweede kans. En ja, je moet zeker geluk hebben. Wat als FC Dordrecht net die ene wedstrijd komt kijken en je hebt een mindere dag of je bent net die dag geblesseerd of geschorst... Dan is je kans verkeken. De huidig hoofdcoach van RBC 1 heeft zoiets zelf ook meegemaakt: Ik heb zelf ook momenten gehad, dat ik in het tweede speelde bij RBC en de rechtsback van het eerste geblesseerd raakte en ik op dat moment zelf geblesseerd raakte of net geschorst was. Dan moet je wachten op je volgende kans, maar wie zegt dat die er nog komt? Ook is het van belang welke trainer er op dat moment zit of wie de concurrenten zijn voor jouw positie. Maar als je van jezelf weet dat je er alles aan hebt gedaan om iets te bereiken, en het lukt niet, dan kan je jezelf niks verwijten. Ook van keuzes moet je geen spijt hebben, want die maak je op dat moment met je volle verstand. Is het een verkeerde keuze geweest, dan moet je daarvan leren. Misschien lukt het niet om terug te keren naar een BVO, dan zijn er nog zoveel andere mooie clubs om voor te spelen die wel oog hebben voor talent. Voor RBC hoop ik dat Nicky lang bij ons blijft, voor hem hoop ik dat de gemaakte afspraken worden nagekomen en hij die tweede kans krijgt. Maar dat weet je nooit in de voetballerij, zo besluit de hoofdtrainer.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd