Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Remco Heerkens contactpersoon namens Feyenoord voor samenwerking met VOP RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-10 00:00:00 // 2882 keer bekeken

Namens de Feyenoord Academy gaat Remco Heerkens de samenwerking met de voetbalopleiding van RBC verder gestalte geven, dat laat Gommy Nooijens, hoofd jeugdopleiding van RBC, weten tegenover RBCFans.nl.

Heerkens is geen onbekende van de Roosendaalse club. Hij kwam van 1999 tot en met 2002 uit voor RBC Roosendaal en promoveerde twee maal met de oranje-witten naar de Eredivisie.

Begin juli is Heerkens op bezoek geweest om een gesprek aan te gaan met enkele mensen van de Voetbalopleiding RBC. Het was als thuiskomen, gaf hij aan. De binding vanuit zijn vroegere loopbaan als voetballer bij RBC geeft deze opdracht voor hem een extra dimensie.
In de samenwerking gaat het er vooral om dat er van elkaars expertise geprofiteerd kan worden.

Feyenoord acht de jeugdopleiding van RBC van dusdanig niveau dat zij als voorbeeld kunnen dienen voor vele amateurverenigingen in de omtrek. De voetbalopleiding is georganiseerd als een Betaald Voetbal Organisatie, en dat betekent dat RBC ook als zeer serieus en volwaardig benaderd wordt.Getracht wordt om dit seizoen een aantal voetbalzaken te concretiseren.

Een aantal ideen zijn:
- Tijdens instuiven van RBC krijgt de voetbalopleiding de hulp van Feyenoord-trainers, en worden er onderlinge wedstrijden/toernooien afgesproken;
- Jeugdtrainers van RBC mogen in de keuken kijken van de Feyenoord Academie en daar leren hoe het er in de BVO-opleiding aan toe gaat;
- Bij lezingen is RBC tevens genodigd om daarbij aanwezig te zijn.

De planning van beide jeugdopleidingen zal wel op elkaar afgestemd moeten worden, maar zodra dat gebeurd is worden er datums bekend gemaakt van de verschillende gezamenlijke activiteiten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd