Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Indeling jeugdteams bekend

Gepost door:ForzaRbc // 2014-06-22 00:00:00 // 2786 keer bekeken

De klasse-indeling van de jeugdelftallen van RBC zijn bekend. Bij de jeugdopleiding zijn twee nieuwe teams toegevoegd. Een aan de onderkant (RBC U10) en een aan de bovenkant (RBC U17), zo meldt RBCvoetbal.nl.

RBC U10 is in de E-categorie meteen in de Hoofdklasse ingedeeld door de KNVB. RBC U11, eigenlijk ook een E-elftal, gaat zelfs een klasse hoger spelen. Het komt dit jaar in de Tweede Klasse bij de D-pupillen uit. RBC U12 gaat ook een niveau omhoog naar de Eerste Klasse. Van RBC U12 wordt heel veel verwacht komend seizoen. RBC U13 blijft in de Tweede Divisie spelen met een aantal BVO-elftallen.

RBC U14 is in de Hoofdklasse ingedeeld, en dat is een complete verrassing. Dit seizoen degradeerde RBC U14 nog naar de Tweede Klasse, toen het de beslissingswedstrijd verloor van Sprundel C1 om behoudt in de Eerste Klasse. De KNVB heeft hier echter niet naar de regels gekeken, maar naar het niveau van het elftal. RBC U14 bestaat voornamelijk uit spelers die dit seizoen de vierde plaats behaalden met RBC U13 in de Tweede Divisie. Doordat RBC U14 in de Hoofdklasse uitkomt, schuift RBC U15 weer door naar de Derde Divisie. Maar ook dit jaar mag het niet meestrijden om promotie naar de Tweede Divisie, door tegenstand van andere clubs. Het beste scenario zou zijn dat RBC U14 de titel grijpt in de Hoofdklasse, dat ticket doorgeeft aan RBC U15, waarna het elftal het jaar erop wel mee mag doen om promotie.

RBC U17 is niet in een Divisie ingedeeld, maar komt uit in de Hoofdklasse. Zelfs tot in Zeist is er gediscussieerd, maar dat haalde niets uit.

Overzicht indeling jeugdteams:
RBC U10: Hoofdklasse
RBC U11: Tweede Klasse
RBC U12: Eerste Klasse
RBC U13: Tweede Divisie
RBC U14: Hoofdklasse
RBC U15: Derde Divisie
RBC U17: Hoofdklasse




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd