Richard den Ouden versterkt technische staf

Gepost door:Remy // 2014-05-18 00:00:00 // 3059 keer bekeken

In de persoon van Richard den Ouden heeft RBC een trainer gevonden voor het nieuw te vormen team U17. Den Ouden wordt tevens assistent van Erwin van der Woerdt bij het eerste elftal, zo meldt RBC via haar website RBCvoetbal.nl.

Den Ouden had dit seizoen de leiding over Oranje-Wit 2, dat actief is in de reserve Hoofdklasse. Halverwege het seizoen legde hij zijn taken neer, om zich volledig te kunnen concentreren op zijn opleiding voor het trainersdiploma UEFA-A. Eind mei hoopt Den Ouden zijn diploma in bezit te hebben.

De uit Dordrecht afkomstige Den Ouden was vorig seizoen assistent-trainer van John de Wolf bij zaterdag eersteklasser Sliedrecht. Daarvoor trainde Den Ouden de jeugdteams Oranje Wit A1 (met Mitch Klijn) en EBOH B1 en het eerste elftal van GOZ uit Mijnsheerenland.

De belangrijkste taak voor Den Ouden als trainer van U17 wordt er voor te zorgen dat de B-spelers zich dusdanig kunnen ontwikkelen dat ze later het eerste elftal kunnen halen: "En dat is nou het mooie aan mijn combifunctie. Als het kan, kunnen we zelfs de goede B-spelers voorzichtig aan het eerste elftal laten ruiken. En daar kan ik ze dan prima bij begeleiden."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd