Mark Koops mag aanblijven na deblace RBC U14

Gepost door:ForzaRbc // 2014-05-14 00:00:00 // 2830 keer bekeken

RBC U14 kon haar seizoen nog redden door het beslissingsduel met Sprundel C1 om te zetten in een overwinning. Het duel ging na verlenging echter met 4-6 verloren. De degradatie blijft niet zonder consequenties voor hoofdtrainer Mark Koops, zo weet RBCfans.nl.

Het elftal vanKoops begon goed aan het seizoen. In de voorbereiding werd RBC U15 in een directe confrontatie nog met 5-1 aan de kant gezet en na drie duels in de competitie had het vier punten. Aan het eind van het seizoen stonden er echter nog maar twaalf punten op de teller. In tegenstelling tot de andere elftallen waar duidelijke ontwikkelingen gaande waren maakte RBC U14 een omgekeerde spiraal mee. Af en toe moest de ploeg van Koops enorme nederlagen toestaan.

Halverwege de competitie gingen er geluiden op dat spelers van RBC U14 er niet meer voor wilde werken, mede ingegeven door de trainingen, waar voornamelijk looptrainingen en oefeningen zonder bal werden afgewerkt. Ook in oefenduels ging het geregeld fout, waarbij ook pijnlijke nederlagen tegen C2-elftallen werden opgelopen.

Pas tegen het einde van de competitie herstelde het elftal zich enigszins, maar ook niet meer dan dat. Een overwinning tegen RCS C1 en enkele gelijke spelen waren de schrale troost, ook mede door de inbreng van drie spelers van het succesvolle RBC U15.

Door de degradatie komt RBC U14 volgend seizoen uit in de Tweede Klasse. Mark Koops wordt deels verantwoordelijk gehouden, aangezien hij komend seizoen geen trainer meer is van RBC U14. Hij gaat, net als vorig seizoen, het RBC U12-elftal trainen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd