Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Nicky Vromans nieuwe versterking RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-23 00:00:00 // 2955 keer bekeken

Nicky Vromans is de volgende versterking voor komend seizoen. Het 17-jarige talent komt over van FC Dordrecht A1, dat meldt RBCvoetbal.nl.

Vromans is aan zijn tweede jaar bezig in de jeugdopleiding van FC Dordrecht, waar hij momenteel in de A1 speelt. Daarvoor speelde hij voor BSC Roosendaal. Het vele reizen als scholier ging hem tegenstaan, waarna hij het besluit nam om na dit seizoen te stoppen als jeugdspeler bij FC Dordrecht. De talentvolle speler zou eigenlijk naar RKVV Roosendaal gaan, maar een familielid die RBC-supporter is haalde hem over om met RBC te gaan praten. Uiteindelijk koos hij voor de ambities van RBC na een gesprek met hoofdtrainer Erwin van der Woerdt: "Trainer Van der Woerdt vertelde me dat RBC er alles aan wil doen om weer zo hoog mogelijk op te klimmen in het voetbal en dat daarvoor de selectie wordt versterkt en dat er drie keer per week gaat worden getraind. Dat spreekt me erg aan".

Maar de keus voor RBC werd ook ingegeven door het verleden. Vromans zat regelmatig op vrijdagavond in het stadion bij wedstrijden van RBC. Zijn bezoek afgelopen zondag aan de wedstrijd tegen Sprundel gaf voor hem de doorslag. "Sinds het faillissement was ik niet meer bij een wedstrijd van RBC in het stadion geweest, maar toen ik er zondag weer was, deed me dat heel erg veel. En dat er zoveel supporters de club trouw zijn gebleven in de 4e klasse, vind ik echt heel mooi. Echt uniek. Ik zei zondag tegen de trainer dat ik eerst nog met mijn vader zou overleggen, maar in mijn hart wist ik al dat ik volgend seizoen voor RBC zou spelen!", aldus een zelfverzekerde Vromans.

Vromans favoriete positie is linksback, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar.Hoewel Vromans pas 17 jaar is, denkt trainer-coach Erwin van der Woerdt dat Vromans, die in 2011 werd verkozen tot beste speler van het Roosendaals Straatvoetbalkampioenschap, zeker aan spelen toe zal komen: "We willen proberen alle posities dubbel bezet te krijgen, zodat er voor iedereen concurrentie is. De overstap van junioren naar senioren blijft altijd lastig, maar Nicky wil graag de concurrentie aangaan. En met zijn kwaliteiten en zijn inzetbaarheid op de gehele linkerflank kan hij dat ook."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd