Marcel van der Sloot stopt met profvoetbal

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-21 00:00:00 // 2949 keer bekeken

Marcel van der Sloot heeft op zijn persoonlijke Facebookpagina bekend gemaakt dat hij stopt als profvoetballer. Hij stopt na dertien seizoenen betaald voetbal.

Van der Sloot begon zijn loopbaan bij RBC Roosendaal in het seizoen 2001/2002. Hij kwam slechts tot vier duels, maar maakte wel de tweede promotie naar de Eredivisie mee. In het seizoen 2002/2003 kwam hij zes duels binnen de lijnen. Van der Sloot vertrok toen naar TOP Oss, waar hij zijn beste jaren als profvoetballer beleefde. In vier seizoenen bij TOP kwam hij tot 35 treffers.

Daarna vertrok hij naar De Graafschap, maar ging na een half seizoen al weer naar FC Dordrecht. In 2010/2011 kwam hij weer terug op het oude nest. Een gelukkig huwelijk werd het echter niet, voornamelijk door de technische staf die de kwaliteiten van de lange creatieveling compleet verkeerd inschatte. Zo werd hij door toenmalig interim hoofdtrainer Eric Hellemons in de spits geposteerd, terwijl de kwaliteiten van Van der Sloot juist in het lanceren van aanvallers lag. Daarnaast was hij, door zijn fantastische trap, ook levensgevaarlijk met standaardsituaties.

Nadat Fuat Capa aantrad kon de aanvallende middenveld het helemaal schudden. Hij werd veelvuldig op de bank gezet.In de winterstop vertrok Capa echter weer, maar voor Van der Sloot was het te laat. Hij had vlak daarvoor aan FC Dordrecht laten weten om het resterende halve seizoen voor De Schapenkoppenuit te komen. Was het bericht van de vertrekkende Capa eerder bekend geworden, dan had hij het resterende seizoen in Roosendaal afgemaakt.

Van der Sloot hielp RBC Roosendaal echter nog n keer. In de allerlaatste wedstrijd, toen de Roosendaalse club tegen degradatie vocht, wilde hij niet spelen tegen de de ploeg van de inmiddels aangestelde hoofdtrainer Dean Gorre. Hij verzon een blessure en zag vanaf de tribune hoe RBC Roosendaal zich sportief veilig speelde door een 3-2 overwinning op Dordrecht.

De laatste drie seizoenen kwam hij weer voor FC Oss uit, waar hij in drie seizoenen nog twintig maal op het scoreformulier genoteerd werd.

De nog altijd in Roosendaal woonachtige Van der Sloot, die RBC nog steeds een warm hart toedraagt, zou mogelijkerwijs nog interesse hebben om de formatie van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt te komen versterken komend seizoen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd