RBC U13 laat geen spaan heel van NAC Breda D2

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-11 00:00:00 // 2958 keer bekeken

RBC U13 heeft voor de tweede maal aartsrivaal NAC Breda D2 opzij gezet. In Breda was de ploeg van hoofdcoach Ruben Bus met maar liefst 1-5 te sterk.

In het thuisduel in het Herstaco Stadion won RBC U13 ook al van de Oosterbuur. Toen won het met 3-0. Door de overwinning heeft het nu plek vier in handen en zit het op de hielen van NAC Breda D2 dat drie punten meer heeft.

RBC U13 heeft zelfs nog kans op promotie naar de Eerste Divisie, de hoogste afdeling in de D-categorie. PSV/FC Eindhoven D2 is inmiddels kampioen geworden van de Tweede Divisie C, maar kan niet promoveren doordat het D1 elftal van PSV/FC Eindhoven al in de Eerste Divisie bivakkeert. Ditzelfde geldt voor nummer drie NAC Breda D2. Nummer twee UNA/Brinvast D1 neemt daardoor het ticket voor de Eerste Divisie van het combinatie elftal van PSV/FC Eindhoven D2 over. Er ligt mogelijk nog een joker in het verschiet voor de ploeg van Bus. "Willem II beindigt de gezamenlijke jeugdopleiding met RKC Waalwijk. Dat betekent dat het elftal van Willem II/RKC D1 verdwijnt uit de Eerste Divisie. Daarmee zou een extra plaats vrijkomen in de Eerste Divisie en die zou de nummer vier in de Tweede Divisie kunnen opvullen", zo liet Bus maandagavond al weten tegenover RBCfans.nl.

RBC U13, dat momenteel de vierde stek bezet, heeft met TSC D1 en Dongen D1 nog twee sterke concurrenten om de vierde plaats. Bus weet nog niet of promoveren naar de Eerste Divisie een goed idee is voor RBC U13: "Je speelt nu tegen de D2-elftallen van de BVO's. Die zijn allemaal een jaar jonger. Als je in de Eerste Divisie terecht komt speel je tegen de tweedejaars van die jeugdopleidingen. Als je kijkt naar die competitie dan zie je ook dat de jeugdteams van de amateurclubs de onderste plaatsen bezet hebben zoals Magriet en Oranje Wit.Ze scoren bijna niet en hebben er ontzettend veel tegen. Het is dan de vraag of het verstandig is om te promoveren."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd