Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van Gestel: ?RBC kan op de VLP rekenen?

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-17 00:00:00 // 3671 keer bekeken

Aanstaande woensdag staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Bijde in totaaltwaalf (lokale) partijen zit ook n kandidaat die lid is van de club RBC. Arwen van Gestel, vice-fractievoorzitter en tevens lijsttrekkervan de Vrije Liberale Partij(VLP), is sinds de heroprichting trouwe volger van de oranje-witten en sinds 2013 ook niet-spelend lid van RBC.

Zelf mis ik de vrijdagavond van RBC enorm en na de doorstart van RBC en de thuiskomst in Roosendaal heb ik niet getwijfeld en mezelf aangemeld. Zigge-zagge: R-B-C!, zo stelt Van Gestel tegenover RBCFans.nl.

De VLP heeft in het verleden RBC in twee raadsvergaderingen bijgestaan. In 2011 sneuvelde iedere poging vanuit de VLP om de Betaald Voetbal Organisatie van zijn ondergang te redden. Jammerlijk hoe dat is afgelopen toen, vooral moedwillig door andere partijen is het einde van de club toen ingeleid, want ruim een week later werd het faillissement aangevraagd door RBC. Bij mij thuis hangt ook de clubkaart en krantenartikel van de allerlaatste wedstrijd (RBC Roosendaal-FC Dordrecht 3-2 winst) nog aan de muur.

De VLP hoeft op dit moment niet speciaal iets voor RBC te verzinnen voor topsport en sportaccommodaties: RBC kan op de VLP rekenen als blijkt dat in Roosendaal er niet genoeg velden zijn om op te trainen. Wij staan voor sport, goed onderhouden velden en jeugdsubsidie. Wij willen regionale sportvoorzieningen en investeren in de breedtesport. Als dat betekent dat RBC velden nodig heeft om op de trainen, dan moeten we die vinden. RBC krijgt dezelfde kansen als de andere clubs. Zeker in het licht van haar historie, zo vindt Van Gestel.

De vice-fractievoorzitter van de VLP hekelt ook het handelen van de gemeente Roosendaal ten opzichte van RBC met betrekking tot Sportpark Vierhoeven. RBC kreeg trainingscomplex Vierhoeven na de bouw van het nieuwe stadion. Toen RBC in financile nood bleek werden deze velden terug verkocht aan de gemeente, die vervolgens RBC geen kans meer gaf om daar te trainen. Die velden waren en zijn van RBC. Al wordt daar nu een nieuwe atletiekbaan gebouwd met turnhal (ook nodig). Als THOR haar nieuwe sportpark krijgt, waarom kan dan het oude Redband terrein niet worden omgeploegd tot trainingsvelden (groot genoeg)? Dat laatste staat niet in ons programma, maar de mogelijkheden zijn er dus zeker. RBC is de trots van Roosendaal, dat was zo, voor mij is dat nog steeds zo en dat gaan we samen ook waarborgen voor de toekomst!, zo besluit de lijsttrekker van de VLP.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd