RBC U15 pakt SC 't Zand C1, U12 gaat verder met winnen, U11 pakt ook winst

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-15 00:00:00 // 2880 keer bekeken

Vandaag kwam de gehele jeugdopleiding weer in actie. Het beste nieuws kwam uit Tilburg, waar RBC U15 een voorschot nam op de titel. RBC U12 pakte ook weer een overwinning, evenals RBC U11.

SC 't Zand C1 - RBC U15 1-2

Op deze wedstrijd zat flinke druk. SC 't Zand C1 opende een aantal weken terug de aanval op RBC toen deze trots wist te melden op haar Twitterpagina dat RBC U15 won van Oranje Wit C1 (2-0). Onder andere gaf SC 't Zand C1 aan dat RBC U15 meedeed zonder mededingen en blij moest zijn dat het mee mocht doen in de competitie.

RBC U15 deed vandaag andermaal haar voeten spreken en won met 1-2 op bezoek bij de Tilburgse club. De ploeg van Mathijssen legde een goede eerste helft op de mat,maar wist zeven goede kansen niet te verzilveren. Na rust kwam RBC U15 wel op voorsprong, maar de thuisploeg maakte twee minuten na de openingstreffer van RBC weer snel gelijk. Een aantal minuten voor het einde werd alsnog de terechte overwinning veilig gesteld en kan het een wassen neus trekken richting SC 't Zand C1.

Ondanks de overwinning deed de tegenstander er alles aan om een overwinning van RBC U15 te voorkomen. "Gewoon 26 keer buitenspel vlaggen, om gek van te worden," zo stelde Mathijssen na afloop tegenover RBCFans.nl. Ook na de wedstrijd waren er weer onvriendelijkheden: "Dan roepen ze weer dat je meedoet zonder te promoveren, en dat wij dus niet de echte kampioen zijn. We wisten voordat het seizoen begon al dat we niet konden promoveren of degraderen, dat is niets nieuws."

Mathijssen is vrij helder over de prestaties van zijn elftal: "Wij hebben het best gepresteerd van allemaal, wij worden de terechte kampioen. Dat wil ik nog even duidelijk vermeld hebben.Ik kan niet anders zeggen dan dat ik trots op mijn elftal ben!," zo besluit de hoofdcoach van RBC U15.

SJO Lebo/SVN C1 - RBC U14 7-4
RBC U14 heeft de overwinning op nummer twee RCS C1 geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij nummer vier SJO Lebo/SVN C1 verloor de ploeg van hoofdcoach Mark Koops met 7-4.

Door de nederlaag blijft het in de gevarenzone hangen. Het heeft drie punten achterstand op nummer tien MZC'11 C1. Volgende week ontvangt het in het Herstaco Stadion middenmotor VCK C1.

RBC U13 - Baronie D1 1-2
RBC U13 heeft in het Herstaco Stadion de kans laten liggen om afstand te nemen van de onderkant van de middenmoot. Baronie D1 was met 1-2 te sterk. Door de nederlaag verliest de ploeg van hoofdtrainer Ruben Buse definitief de aansluiting met de top-vier van de Tweede Divisie C.

Volgende week gaat de ploeg van Buse op bezoek bij laagvlieger Kloetinge D1. RBC U13 zit nummer vijf Dongen D1 nog wel op de hielen. Het heeft n punt achterstand.

RBC U12 - MZC'11 D1 3-2
RBC U12 kijkt stevig naar boven in de Tweede Klasse. In het Herstaco Stadion won de ploeg van hoofdcoach Leon Withagen met 3-2 van middenmotor MZC'11 D1.

Door de overwinning kruipt RBC U12 steeds dichterbij de onderkant van de middenmoot. Het heeft drie punten achterstand op nummer acht Hoeven D1 en nummer zeven MZC'11 D1. Het gat met nummer vijf Tholense Boys D1 is acht punten, maar RBC U12 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week gaat de ploeg van Withagen op bezoek bij nummer tien Klundert D1. Die ploeg heeft zeven punten achterstand op RBC U12.

Boeimeer D3 - RBC U11 0-1
RBC U11 heeft met minimaal verschil een overwinning geboekt op Boeimeer D3. In Breda werd het 0-1 voor de ploeg van hoofdcoach Agnita Nouwen. Door de overwinning blijft het vierde staan in de Derde Klasse.