Meppelink technisch manager bij ADO Den Haag

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-14 00:00:00 // 2937 keer bekeken

ADO Den Haag heeft met Rob Meppelink een nieuwe technische man binnen weten te halen. Meppelink gaat de rol van technisch manager en hoofd jeugdopleidingen combineren en tekent op korte termijn een meerjarige overeenkomst bij de club uit Den Haag.

RBC Roosendaal maakte in de zomer van 2002 kennis met de op dat moment 39-jarige Westlander. Hij vervulde vanaf die tijd de rol van manager voetbalzaken. Meppelink had een goed netwerk met contacten over de hele wereld. Zo haalden hij onder andere Ebrima Sillah, Robert Molenaar, Danny Hesp, Pius Ikedia, Sammy Youssouf, Paul de Lange en Elvis Hammond binnen. Meppelink vond ook van zichzelf dat hij goed werk afleverde in Roosendaal: "Ik ben er elke keer in geslaagd een volwaardige selectie bij elkaar te krijgen. Dat heb ik helemaal zelf gedaan h! Denk maar niet dat ik hulp krijg van ook maar n scout."

De invloed van Meppelink bij RBC op bestuurlijk vlak werd met de jaren ook steeds groter. Halverwege het seizoen 2005/2006 ontsloeg de Roosendaalse club hoofdtrainer Dolf Roks. Hij werd opgevolgd door Robert Maaskant. Na degradatie uit de Eredivisie ging het RBC voor de wind in de Jupiler League. Na het behalen van het winterkampioenschap ging het echter helemaal mis, waarna Maaskant in maart werd ontslagen door Meppelink, die daarna zelf op de trainersstoel ging zitten.

Na het mislopen van de promotie in het seizoen 2006/2007 presteerde Meppelink zwaar ondermaats in 2007/2008 met een elfde stek. De onvrede onder de RBC-supporters werd steeds groter en dat werd duidelijk gemaakt door middel van spandoeken. Dat leidde tot de volgende uitspraken van Meppelink tegenover BN De Stem: "Wat denken die gasten nou? Dat wij AC Milan zijn? Dat we hier elke week de sterren van de hemel spelen? Doe normaal. We zijn een clubje uit Roosendaal.In de zeven jaar dat ik hier werk heb ik veel geld verdiend voor de club. We spelen goed, maar scoren te weinig. Daardoor hebben we drie of vier punten minder en staan we niet vierde, maar twaalfde. Als we vierde hadden gestaan, was het fantastisch geweest. En nu is het helemaal niks? Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur," zo brieste hij eind september 2008.

Die uitspraken deden hem uiteindelijk de das om. Op 3 oktober 2008 kwam VVV-Venlo op bezoek in Roosendaal met Keisuke Honda in de gelederen. RBC ging met 1-4 onderuit. In het stadion waren spandoeken te lezen met teksten als 'Rob, speltip negen: weet wanneer je moet stoppen' en 'Rob, San Siro wacht op je', refererend aan de uitspraak van Meppelink dat de RBC-aanhang zich supporters van AC Milan wanen.

Na de zeperd tegen VVV-Venlo nam Meppelink de maandag erop ontslag. Het bleef nadien heel lang stil rondom de Westlander, maar nu duikt hij weer op bij ADO Den Haag. Hij was tussen 1991 en 2000 al eens werkzaam bij de club uit de hofstad, als hoofd jeugdopleidingen (1991-1996), assistent-trainer (1996-1998) en hoofdtrainer (1998-2000). Maandag gaat hij beginnen aan zijn werkzaamheden bij ADO Den Haag.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd