Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Eric Lankers stopt met voetballen: ?Het lichaam is op?

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-13 00:00:00 // 3848 keer bekeken

Eric Lankers hangt aan het eind van het seizoen zijn kicksen aan de wilgen. De aanvoerder van RBC heeft sinds zijn zware kruisbandblessure veel last van zijn kuiten en heeft de beslissing genomen om helemaal te stoppen met voetballen: Mijn lichaam is gewoon op, zo vertelt hij tegenover RBCFans.nl.

Lankers was de allereerste speler die RBC voor het eerste elftal wist binnen te halen na de heroprichting van de club. Op 30 september 2012 ging het echter mis in het thuisduel tegen DEVO. De spelverdeler kwam in het veld voor Zakaria ben Slimane, maar twintig minuten voor tijd scheurde hij zijn kruisband af. Een lange revalidatie volgde, waarna hij in het najaar van 2013 zijn comeback maakte in het shirt van RBC in het oefenduel tegen FC Moerstraten.

De aanvoerder van RBC hield echter last van zijn kuiten en heeft de beslissing genomen helemaal te stoppen met voetballen: De beslissing viel me zwaarder dan ik had gedacht. Stoppen met voetballen voelt voor mij als afscheid nemen van een dierbare. Aan de andere kant kijk ik er ergens ook wel naar uit. Ik word in augustus vader van een dochter, daar kijk ik erg naar uit.

Naast het lichaam dat tegenstribbelt is ook zijn baan bij NOC*NSF als projectmanager en het spelen bij RBC moeilijk te combineren: De combi van werken in Arnhem, wonen in Breda en voetballen in Roosendaal is gewoon erg zwaar. Of Lankers nog een bestuursfunctie bij RBC gaat bekleden laat hij open voor de toekomst: Voorlopig nog niet. Eerst lekker genieten van mijn gezinnetje straks. Wie weet wat de toekomst ooit brengt, zo besluit hij.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd