RBC wist dat Goncalves onbetrouwbaar was

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-10 00:00:00 // 2990 keer bekeken

RBC maakte aan het eind van vorig seizoen bekend dat Mose Goncalves de aanval zou komen versterken. De rechtsbuiten, die overkwam van Alexandria'66, brak in het eerste oefenduel van dit seizoen tegen SSV'65 (5-0 verlies) zijn middenvoetsbeentje. Hij kwam hooguit tien minuten in actie in dat duel.

Een lange revalidatie volgde, maarGoncalves liet zich regelmatig zien in het Herstaco Stadion om zijn teamgenoten in actie te zien. Op 19 november kwam hij voor de eerste keer weer op het trainingsveld. Sindsdien was en is hij nog steeds spoorloos. RBC heeft van alles gedaan om in contact te komen met de in Lissabon geboren aanvaller. Er is geprobeerd telefonisch in contact te komen, maar er werd telkens niet opgenomen. Ook op ingesproken voicemailberichten is niet gereageerd door hem, evenals verstuurde e-mails. Daarnaast is ook Ruben Buse, hoofdtrainer van RBC U13 en woonachtig inde regio Rotterdam,bijhetadres van Goncalves langs geweest, maar ook daar kwam nul op het rekest.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt heeft enkele weken geleden al gezegd er helemaal klaar mee te zijn. Bij RBC-supporters was de verwachting dat de aanvaller weer voor zijn oude club Alexandria'66 ging spelen of een andere club in de regio Rotterdam. "Dat is niet mogelijk," zo liet bestuurslid technische zaken John Vette enkele weken terug weten tegenover RBCFans.nl. "Wij hebben echt geen idee waar hij uithangt, en je vraagt je na het niet beantwoorden van telefoontjes en e-mails af of die jongen berhaupt nog leeft." Hij speelt in ieder geval niet voor een andere club: "Nee, dat isonmogelijk, want dan zouden ze onze handtekening nodig hebben. Die is door geen enkele club of Mosezelf opgevraagd," zo stelt Vette.

RBCFans.nl neemt dan contact op met de oude club vanGoncalves, want mogelijk traint hij wel mee met een seniorenelftalvan Alexandria'66. "Het verhaal verbaasd me niets," zo stelt technisch manager Edwin Mostertvan Alexandria'66. "Reeds vorig seizoen heeft een functionaris van RBC telefonisch contact met mij gezocht om referentie na te vragen over Mose. Ik gaf toen al aan dat hij niet betrouwbaar was in het opkomen bij wedstrijden en/of trainingen en het voor ons een onbetrouwbare factor was om met hem in het nieuwe seizoen in zee te gaan," zo stelt Mostert duidelijk.

"Dat RBC mijn advies genegeerd heeft is natuurlijk hun goed recht, maar helaas moet ik constateren dat ik toch gelijk heb gehad," zo gaat Mostert verder. Dat RBC dat advies naast zich neergelegd heeft is niet zo heel gek. RBC was met Anouar el Khassim een aanvaller kwijtgeraakt aan Hoofdklasser DOSKO, en had nog geen enkele versterking voor de aanvalslinie weten te strikken.

Ook Alexandria'66 heeft geen enkel contact met Mose: "Wij hebben hem dit seizoen helemaal niet gesproken. Hij traint of speelt dus ook helemaal niet bij Alexandria'66. Gezien onze eerdere ervaringen met hem is hij bij ons niet meer welkom," zo besluit de technisch manager van de Rotterdamse club.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd