RBC verliest beroepszaak

Gepost door:Remy // 2014-03-06 00:00:00 // 2929 keer bekeken

Het hoger beroep dat RBC heeft aangetekend tegen de schorsingen van Anouar el Khassim en Nick Smit heeft niets uitgehaald. Beide aanvallers werden voor vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van hun rode kaarten in het uitduel tegen Wernhout. De tuchtcommissie heeft nu uitspraak gedaan, waarbij de straffen zijn verhoogd. Dat meldt RBCvoetbal.nl.

Na het bestuderen van de opgevraagde rapporten van onder meer scheidsrechter Baars en tegenstander Wernhout oordeelde de tuchtcommissie dat de rode kaarten terecht waren gegeven. Het is dan gebruikelijk dat het schikkingsaanbod wordt verhoogd.Anouar el Khassim werd daarom veroordeeld tot vijf wedstrijden schorsing, waarvan n voorwaardelijk met een proeftijd van zes maanden. Ook Nick Smit kreeg vijf wedstrijden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van zes maanden. Beide spelers hebben inmiddels n wedstrijd schorsing uitgezeten, omdat zij tegen Advendo aan de kant bleven. Overigens liep Smit tegen Wernhout ook tegen zijn vierde gele kaart van het seizoen aan, waardoor hij automatisch voor n extra duel is geschorst. Zowel El Khassim als Smit zal daardoor nog drie wedstrijden missen.

RBC is bijzonder teleurgesteld over de uitspraak van de tuchtcommissie. "Belachelijk!", was de eerste reactie van vicevoorzitter Jos Hack. "Ik laat me in principe nooit in het openbaar uit over de arbitrage, want we hebben deze mensen heel hard nodig om onze sport te kunnen blijven bedrijven. Maar die middag in Wernhout heb ik, nogmaals met alle respect voor de arbitrage, te veel foutieve waarnemingen gezien", aldus Hack.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd