Voetbalopleiding komend seizoen uitgebreid met U17 en U10

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-05 00:00:00 // 2797 keer bekeken

De voetbalopleiding van RBC wordt komend seizoen uitgebreid met twee elftallen: een U17 (B1) en een U10 (E1), dat meldt RBCvoetbal.nl.

RBC U17 was al goedgekeurd door het RBC-bestuur, maar het was de vraag of er aan de onderkant van de voetbalopleiding nog teams zouden bijkomen. In een interview van RBCFans.nl met de verantwoordelijken van de jeugdopleiding liet Noud Bominaar eerder weten dat de beslissing over een U10 en eventueel U9-elftal nog bij het bestuur lag. Die beslissing is inmiddels genomen. Er komt alleen een U10-elftal. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met ruimtegebrek, daardoor is er aan de bovenkant van de jeugdopleiding ook een leeftijdscategorie overgeslagen. Er komt dus ook geen U16 (B2) en over twee jaar ook geen U18 (A2). De jeugdopleiding gaat na komend seizoen meteen door naar U19 (A1).

Met het RBC U17-elftal moet de kloof met het eerste elftal zo snel mogelijk gedicht worden. De kans bestaat dat er komend seizoen al jeugdspelers van dat elftal mee gaan trainen met het eerste elftal en deze spelers kunnen eventueel ook worden opgenomen in de selectie voor een officile wedstrijd. Dat betekent dat er een kans bestaat dat de RBC-supporters komend seizoen al voor de eerste keer een speler uit de eigen jeugdopleiding in het eerste elftal kunnen zien debuteren.

De technische staf van de voetbalopleiding heeft inmiddels diverse spelers getest en beoordeeld in twee selectietrainingen en een selectiewedstrijd. De spelers die een positief advies hebben gekregen zijn inmiddels samen met hun ouders uitgenodigd voor een infoavond en hebben daar alles over het spelen bij RBC te horen gekregen.

Naast het RBC U17-elftal komt er ook een U10. Voor de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers is het namelijk van belang om zo vroeg mogelijk de kans te krijgen om in de voetbalopleiding van RBC te worden opgenomen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd