Zoektocht naar versterkingen nog niet ten einde

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-26 00:00:00 // 3279 keer bekeken

RBC heeft officieel de komst van Mohamed el Moussaoui, Mohamed Boulahyan en Danny Mathijssen bekend gemaakt. De twee eerstgenoemde zijn spitsen, waar El Moussaoui ook uitstekend aan de zijkanten kan spelen. Mathijssen kan zowel centraal achterinof alsverdedigende middenvelder spelen.

El Moussaoui is geboren in de wijk Kalsdonk en begon op achtjarige leeftijd al met voetballen bij RBC op De Luiten. Tot en met de C2 bleefde snelle aanvaller bij RBC, waarna hij vertrok naar stadsgenoot RSC Alliance. Na twee jaar gaf hij er de brui aan en ging volledig voor zijn andere passie: thaiboksen. Op 21-jarige leeftijd begon het voetballen toch weer te kriebelen enmeldde hijzich aan bij BSC. Daar kwam hij vier seizoenen voor uit en kwam tot zestien competitietreffers. Hij werd meerdere malen periodekampioen en promoveerde in het seizoen 2010/2011 naar de Tweede Klasse met BSC. Hij vertrok vervolgens naar Rotterdam om voor Voorwaarts te gaanspelen, dat uitkomt in de Vierde Klasse.Het niveau is daar echter vergelijkbaar met de Derde Klasse in deze regio. Hijspeelt daar als rechtsbuiten.

El Moussaoui, die nog steeds in Kalsdonk woont, praat enthousiast over zijn terugkeer naar RBC: "Mijn neefjes voetballen in de jeugd van RBC en zo ben ik in contact gekomen met Erwin van der Woerdt. Ik heb een keer meegetraind en dat beviel goed. RBC heeft altijd mijn interesse gehad, ik ben er vroeger begonnen en ik ben ook altijd supporter geweest. Vandaar dat ik er graag wil voetballen." El Moussaoui wil graag zijn bijdrage leveren aan de opmars van RBC: "Mijn doelstelling met RBC is om volgend jaar zeker kampioen te worden. Maar natuurlijk hoop ik dat ze dit jaar nog nacompetitie halen en promoveren. Ik kijk er in ieder geval naar uit om bij RBC te komen voetballen!" Daarnaast liet hij in een reactie op RBCFans.nl al weten enthousiast te zijn over de komst van Danny Mathijssen en hoopt dat er nog meer goede voetballers richting het Herstaco Stadion afreizen.

Mohamed Boulahyan (26 jaar), roepnaam Bakkie, komt uit Rotterdam en begon zijn voetballoopbaan bij Leonidas. Tot de B1 kwam hij voor die club uit, waarna hij twee jaar klaar was metvoetballen. Via HOV (4de klasse), Swift Boys (2e klasse), terug naar Leonidas (1e klasse)kwam hij drie seizoenen geleden terecht bij Voorwaarts, waar hij al drie jaar de spitspositie bekleedt.

"Mo el Moussaoui vertelde mij dat hij een keer mee zou trainen met RBC. We voetballen nu samen bij Voorwaarts. Hij vroeg of ik ook mee wilde trainen en ik ben meegegaan. Deze training beviel mij wel. Ik heb ook meerdere malen een oefenwedstrijd meegespeeld en ik heb het positief ervaren bij RBC." Over zijn doelstelling met RBC is Boulahyan heel duidelijk: "Mijn doelstelling is om volgend jaar zoveel mogelijk doelpunten te maken in de spits en natuurlijk ook kampioen te worden met RBC," zo vertelt hij op RBCvoetbal.nl.

Met Danny Mathijssen heeft het voor de defensie een ijzersterke verdediger binnen gehaald. RBC is echter nog niet klaar met het versterken van de selectie. John Vette, bestuurslid voetbaltechnische zaken, heeft inmiddels een scoutingsapparaat opgezet. De komende periode worden spelers getest en beoordeeld.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd