Interviews
Meest recente interviews

De wedstrijd van toen: Advendo - RBC 2-3

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-20 00:00:00 // 3110 keer bekeken

Advendo - RBC is de meest bizarre wedstrijd van het huidige seizoen. In die wedstrijd stond RBC met zo'n tien minuten op de klok nog met 2-1 achter, maar diep in de blessuretijd schoot Mark van der Wegen RBC alsnog naar een 2-3 overwinning.

RBC is na het duel met Wernhout flink verzwakt, dat valt niet te ontkennen. Met de schorsingen van de aanvallers Anouar el Khassim en Nick Smit heeft het al haar snelheid ingeleverd. Aanvoerder Eric Lankers is door een fout van de arbiter ook niet speelgerechtigd en ook Dennis Voermans is geschorst vanwege een vierde gele kaart dit seizoen.

Kijken we terug naar het elftal van RBC dat toen aan de aftrap stond in de uitwedstrijd tegen Advendo op zondag 6 oktober 2013, dan valt op dat vrijwel hetzelfde team beschikbaar is voor hoofdtrainer Erwin van der Woerdt. Dennis Voermans kon toen niet meedoen vanwege een blessure aan de enkel. Eric Lankers was toen nog herstellende van zijn zware kruisbandblessure, en kon alleen de laatste twintig minuten meedoen. Anouar el Khassim maakte toen nog helemaal geen deel uit van het elftal van Van der Woerdt en Nick Smit begon vanaf de bank. Mitch Klijn viel tevens na ruim een half uur uit met een hamstringblessure. Op de rechtsbuitenpositie stond toen verdedigende middenvelder Edgar Wong en in de spits Mark van der Wegen. Nicky Duyvelaar was toen op vakantie in Amerika. Jajaj Memisi, die al vier doelpunten heeft gemaakt in het eerste elftal, speelde zijn wedstrijden toen nog voor RBC 2. Zij zijn er nu wel bij.

Ook in die wedstrijd ontbeerde het bij RBC aan enige vorm van snelheid. Toch kwam RBC na een hoekschop op voorsprong via een kopbal van Ivo Vergouwen. Vlak voor rust werd het door een afgeslagen corner nog 1-1. Na rust hadden de Roosendalers het moeilijk met de Bredase thuisploeg. Het ving Advendo op bij de eigen zestien meter, maar kon aanvallend geen vuist meer maken. Uiteindelijk kwam Advendo dan toch terecht op voorsprong. RBC leek toen verslagen, maar na provocaties die door aanvoerder Eric Lankers werden ingestart, en daarna gevolgd door het gehele elftal werd de hegemonie van de Bredanaars doorbroken. Vergouwen zette RBC weer op voorsprong, waar hij zon tien minuten eerder eigenlijk met rood van het veld gestuurd had moeten worden, toen hij de bal verloor vlakbij het eigen zestienmetergebied en van achteren een aanvaller van Advendo neerhaalde.

In de blessuretijd werd het alsnog 2-3 voor RBC door een intikker van Van der Wegen. De spits was tien minuten eerder nog knock-out gegaan na een duel. De aanvaller werd in een kopduel verkeerd geraakt en verloor het bewustzijn. De toegesnelde Jean Pierre Lankers riep snel de hulp in van Edgar Wong, die een medische opleiding heeft, om hem te ondersteunen. Niet veel later kwam Van der Wegen echter weer bij bewustzijn en schoot RBC naar de overwinning.

Advendo is in tegenstelling tot RBC ten opzichte van die wedstrijd juist versterkt. In de spits hebben zij daar nu Emre Uceler lopen, die is overgekomen van Baronie. RBC zal het vooral met hem moeilijk hebben, aangezien hij vrijwel elke wedstrijd weet te scoren. RBC heeft ten opzichte van het eerdere duel met Advendo met Duyvelaar wel een extra sterke middenvelder ter beschikking. Daarnaast valt op dat Advendo na het verloren duel met RBC geen duel meer verloor tot de winterstop. Na de winterstop hapert de motor van Advendo. Er werd in vier duels twee keer verloren en twee maal gelijkgespeeld.

Afgelopen zondag verloor Advendo op bezoek bij VVR. "Wij winnen onze potjes op inzet. Als dat wegvalt, dan blijft er weinig over. Wat ik dacht toen ik hoorde dat WDS '19 van koploper Bavel won? Mooi. Extra balen? Nee, we hebben niets in de derde klasse te zoeken. Het was ondermaats, zoals de laatste wekend eigenlijk", zo stelt de van Baronie overgekomen doelman Robbert van Oorschot tegenover Voetbalinbreda.nl.

RBC liet afgelopen zondag in ieder geval zien geloof te hebben in een goede afloop dit seizoen en zal hoogstwaarschijnlijk de mouwen weer moeten opstropen wil het zondagmiddag een overwinning behalen.

Opstelling van toen: Van den Broek; Maas, Verbraak, Van Kiel, G. van Meer (Ben Slimane); Magielse (Lankers), Vergouwen, Klijn (Smit); Wong, Van der Wegen, El Allaoui.

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Verbraak, Van Kiel, Van Meer; Duyvelaar, Buse, Magielse; El Alloui, Vergouwen, Memisi.