Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Arbiter wil fout niet corrigeren: schorsing Lankers

Gepost door:Remy // 2014-02-19 00:00:00 // 3228 keer bekeken

Eric Lankers is definitief geschorst voor de aankomende wedstrijd tegen Advendo. Na afloop van het duel tegen Wernhout zette scheidsrechter Baars op het wedstrijdformulier een gele kaart die was uitgedeeld aan Glenn van Meer op naam van Lankers. Aangezien Lankers reeds drie gele kaarten had verzameld is hij na deze vierde, onterechte waarschuwing automatisch voor n duel geschorst. Protest van RBC haalde niets uit, de arbiter hield vast aan zijn administratie, zo meldt de club op haar website RBCvoetbal.nl. Tegelijkertijd werd bekend dat de opgelegde straffen aan Anouar el Khassim en Nick Smit voor hun rode kaarten erg hoog zijn uitgevallen. Beiden kregen vier duels schorsing. RBC gaat tegen deze twee straffen in beroep.

Op haar website legt de club uit hoe het heeft geprobeerd de administratieve fout van de scheidsrechter, die leidt tot de onterechte schorsing van aanvoerder Eric Lankers, ongedaan te laten maken:

Hoewel de reglementen voorschrijven dat tegen de registratie van waarschuwingen (lees: gele kaarten) en daaruit voortvloeiende uitsluitingen naar aanleiding van deze waarschuwingen geen verweer of beroep mogelijk is bij de tuchtcommissie, besloot RBC toch protest aan te tekenen bij de KNVB. Maandagmorgen nam RBC-secretaris Paul Kuipers telefonisch contact op met de afdeling tuchtzaken van de KNVB en verzocht om de onjuiste registratie ongedaan te maken. Hij kreeg te horen dat men bereid was om bij scheidsrechter Baars te verifiren of de registratie inderdaad onjuist was. ''Maar als de scheidsrechter bij zijn registratie van de kaart voor Eric Lankers blijft, hebben jullie geen poot om op te staan'', kreeg Kuipers te horen.

''Ik had echter alle vertrouwen in een goede afloop'', aldus Paul Kuipers, die het hele verhaal dezelfde ochtend ook nog eens schriftelijk bij de KNVB indiende. ''Glenn van Meer ontving namelijk in de 53e minuut een gele kaart, terwijl Eric Lankers pas in de 67e minuut in het veld kwam. Uitgerekend voor Glenn van Meer. Ik vermoed dat de scheidsrechter met de registratie van die wissel in de fout is gegaan.''

Gistermiddag kwam de KNVB al met een uitspraak op het verzoek van RBC. De afdeling tuchtzaken had contact gezocht met scheidsrechter Baars en hem verzocht of hij zijn administratie nogmaals wilde nakijken om te bezien of hij mogelijk een fout had gemaakt bij de registratie. De scheidsrechter bleef echter bij de gele kaarten zoals die op het wedstrijdformulier staan. Volgens hem had de speler met rugnummer 6 (Eric Lankers) wel degelijk een gele kaart gehad en de speler met rugnummer 14 (Glenn van Meer) niet. De KNVB gaf aan hierdoor niets anders te kunnen doen dan de registratie op naam van Eric Lankers te laten staan.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd